Home Nieuws Stevent Denzel Dumfries af op basisplaats EK na uitspraken Frank de Boer?

Stevent Denzel Dumfries af op basisplaats EK na uitspraken Frank de Boer?

343
0

Frank de Boer sprak zondagmorgen bij Goedemorgen Eredivisie over zijn aanstaande selectie voor het EK.

De Boer liet meteen in zijn kaarten kijken maar het moge duidelijk zijn dat Denzel Dumfries er goed op staat wat betreft speeltijd op het EK deze zomer. De Boer stipt aan dat de verschillen erg klein zijn tussen de mogelijke rechtsbacks van het Nederlands elftal. De Boer kijkt naar Denzel Dumfries, Hans Hateboer, Rick Karsdorp en Kenny Tete.


Hans Kraay vroeg De Boer of hij misschien twijfels heeft over Denzel Dumfries waarop de bondscoach kort maar krachtig was: “Ik heb helemaal geen twijfel over Dumfries. Hij heeft heel veel belangrijke wedstrijden gespeeld. In die periode speelde PSV ook Europees, dus ik moest ook denken aan de arbeid-rust-verhouding. Dan kies je voor een frisse back. Toen was er ook helemaal niet zo’n groot verschil tussen Denzel en Hans.”

“Tete is iets gereserveerder, maar in verdedigend opzicht kun je hem tegen een topspeler zetten. Dan heeft die speler een heel lastige avond. Karsdorp is iets meer van langs de lijn denderen, zoals Hateboer en Dumfries dat ook doen. Dan moet je keuzes maken.”

De Boer liet verder weinig los of speeltijd voor welke speler dan ook, maar duidelijk is dat Denzel Dumfries goede kans maakt om het EK als basisspeler te starten. “Niemand heeft een garantie, maar hij staat er goed op. Hij heeft een steady seizoen.”


Facebook Comments