Home Nieuws Adam Maher praat met Ihattaren en kijkt nog altijd niet in de...

Adam Maher praat met Ihattaren en kijkt nog altijd niet in de spiegel: ‘Ik had graag meer uitleg gehad’

16119
0

Adam Maher is na zijn jaren bij PSV weer een voetballer die wekelijks minuten maakt. Na zijn vertrek bij PSV wist Maher de weg naar boven langzaam weer te vinden.

Veel PSV fans herinneren zich een talentvolle middenvelder die niet alles uit zijn kwaliteiten wist te halen. Of was Maher gewoon niet zo goed als op voorhand werd gedacht? Maher werd ook nog een keer verhuurd aan derderangs Turkse club maar ook daar was hij meer een reservespeler dan basisspeler. PSV heeft in geval flink verlies geleden op de aankoop Maher, zoveel is zeker.


Inmiddels zijn we vijf, zes jaar verder en heeft Maher de status van basisspeler bereikt bij FC Utrecht. Maher is zelfs een dragende speler geworden van de Domstedelingen en daar zag het toch een aantal seizoenen niet naar uit. In gesprek met Voetbal International blikt Maher terug op zijn periode in Eindhoven en dan blijkt eigenlijk dat er weinig zelfkritische woorden te bespeuren vallen.

Heeft Maher er bijvoorbeeld wel alles aan gedaan om bij PSV furore te maken of was het misschien wel zijn instelling die hem in de weg zat? Het heeft er alle schijn van dat Maher wat zijn periode bij PSV aangaat, nog steeds niet in de spiegel heeft gekeken. Want anno 2021 blijkt hij nog steeds niet zelfkritisch te zijn als het over zijn periode in Eindhoven gaat.

‘Dat moest kennelijk op mijn pad komen. Het was een lastige tijd. PSV is een mooie club, maar ik ben liefhebber. Je bent als jongetje op voetbal gegaan omdat je wil spelen. Dat gevoel was toen helemaal weg. Elke dag deed ik mijn best op het trainingsveld, maar in het weekend speelde ik niet. Dat hakte er aardig in. Ik werd gehaald als nummer 10, maar werd in eerste instantie op een andere plek gezet. Ik had graag meer uitleg gehad, duidelijkheid. Die kreeg ik niet. In die tijd dacht ik weleens: Wat doe ik hier nog? Wel heb ik me altijd netjes opgesteld, altijd mijn best gedaan. De trainer had op een gegeven moment andere voorkeuren. Wat ik vooral heb geleerd, is te genieten van de wedstrijden die je wél speelt’, zegt Maher over de jaren bij PSV in gesprek met VI>

Adam Maher blijkt ook contact te hebben met Mo Ihattaren. Zijn de situaties van beide spelers met elkaar te vergelijken? Maher blijkt Ihattaren te spreken en hem van goede raad te voorzien.

‘Ik heb recent weleens met hem gesproken. Niet zozeer voetbalinhoudelijk. Ik ben vooral bezig met hem als persoon, niet met wat er bij PSV gebeurt. Ik probeer hem voor fouten te behoeden en merk dat hij bereid is te luisteren. Profvoetballer worden is niet altijd even makkelijk. Je kan tegen zoveel dingen aanlopen’, zegt Maher over het vak. ‘Een eerste elftal is heel wat anders dan jeugdvoetbal. Toen ik van AZ naar PSV ging, dacht ik dat er niets veranderde. Maar er verandert ontzettend veel! Grotere club, andere kleedkamer, media. Er komt veel meer druk bij. Ik probeer jonge spelers bij FC Utrecht te helpen, net als Mo. Tegelijkertijd weet ik dat ze niet alles zomaar aannemen. Je moet bepaalde dingen zelf ervaren. Dat ze later misschien denken: Die Adam had eigenlijk toch wel gelijk’, aldus Adam Maher over zijn carrière en zijn contact met Mo Ihattaren.


Facebook Comments