Home Nieuws Sterk PSV vernedert armoedig Galatasaray | Samenvatting

Sterk PSV vernedert armoedig Galatasaray | Samenvatting

422
0

PSV heeft in eigen huis een krachtig visitekaartje afgegeven met de afgetekende 5-1 overwinning op de Turkse nummer twee Galatasaray.

Het Turkse Galatasaray had woensdagavond weinig tot niets in te brengen tegen een ontketend PSV. Al na enkele minuten tekende zich een eenzijdig wedstrijdbeeld af waarbij de ploeg van Roger Schmidt de Turken naar adem lieten happen. Dat wedstrijdbeeld veranderde nauwelijks meer want PSV viel aan en controleerde tegelijkertijd de rest van de wedstrijd tegen het middelmatige Galatasaray.


Op voorhand werd de inschatting gemaakt dat dit Galatasaray op haar laatste benen loopt, een oudere en min of meer uitgebluste ploeg heeft en niet sterk genoeg zou zijn om het nieuwe PSV goed partij te kunnen bieden. Die inschatting bleek juist te zijn want de ploeg uit Istanbul wist nauwelijks een vuist te maken tegen een agressief pressend PSV.

Galatasaray kwam geregeld niet onder de druk van PSV uit waardoor coach Fatih Terim geregeld vanaf de zijlijn diende in te grijpen en zijn ploeg steeds 30 meter naar voren wilde dirigeren. Alle goede bedoelingen ten spijt maar op enkele spaarzame aanvallen na, ontbeerde het Galatasaray aan kwaliteiten om het tactische plan van Terim uit te voeren.

Eenmaal over de middenlijn spelend wisten de uitgebluste Turkse spelers veelal niet door de PSV linies te combineren en ontbrak het de ploeg van Terim aan technische en aanvallende klasse. Het agressieve en bij vlagen goed combinerende PSV speelde vol overtuiging naar voren. Los van wat schoonheidsfoutjes en misverstanden, heeft dit PSV aan klasse, doeltreffendheid en mentale weerbaarheid gewonnen in vergelijking met vorig seizoen.

De dadendrang en pure klasse van Zahavi en Götze deden de rest, naast het geschutter van de defensie en de keeper van dienst van Galatasaray. Na 90 minuten was de vernedering compleet en stuurde het PSV van Roger Schmidt het opgejaagde en uitgebluste Galatasaray van Fatih Terim met 5-1 gedesillusioneerd terug naar Istanbul.


Facebook Comments Box