Home Nieuws Sangaré boos op zichzelf na reserverol, Ivoriaan genoot intens van PSV fans...

Sangaré boos op zichzelf na reserverol, Ivoriaan genoot intens van PSV fans tijdens gewonnen bekerfinale

977
0

Ibrahim Sangaré maakt zondagavond vanaf 18u normaal gesproken deel uit van de basisformatie die Ajax opnieuw van de winst van de KNVB Beker zou moeten houden.

De Ivoriaan was twee duels reservespeler en daar voelde de middenvelder zich bepaald niet prettig bij. In gesprek met Voetbal International spreekt Sangaré over zijn rol bij PSV, zijn toekomst en zijn collega’s, met wie hij een sterke band heeft. Waar Ajax spelers roepen weg te willen bij de club, lijken de PSV’ers vooral bezig met de bekerfinale en zien daarna wel wat er gaat gebeuren. Dat geldt ook voor Sangaré, die stelt niet perse weg te willen uit Eindhoven. Bij PSV heeft hij naar eigen zeggen plezier en is hij een betere speler geworden. Zijn reserverol bracht hem even uit balans maar al snel ging de knop om.

‘Het was niet de eerste keer dat ik er een keer naast stond, want bij Toulouse is het ook weleens gebeurd. De trainer heeft er met me over gesproken. Hij koos nu voor iemand anders, dan moet je professioneel zijn en dat accepteren. Ik was alleen kwaad op mezelf en niet op mijn ploeggenoten. Als ik niet speel, ben ik boos op mezelf. Dan heb ik het zelf niet goed gedaan. Dat moet je nooit op je ploeggenoten afreageren. Ik ben gewoon harder gaan trainen en heb mezelf gemotiveerd om snel terug te komen’, vervolgt Sangaré.

De gewonnen bekerfinale van 2022 roept mooie herinneringen op bij de middenvelder. ‘Wij hebben dat ervaren en weten wat het teweeg brengt. Dat willen we opnieuw. We weten waar we het voor doen. Ik ga niet kiezen tussen de beker of een tweede plaats. Het is eerst de beker en dan focussen we ons op de competitie’, benadrukt Sangaré.

‘Voor mij was de ambiance in de bekerfinale vorig jaar echt fantastisch. Zo intens. Dat heeft ons enorm gemotiveerd om na een achterstand nog het beste eruit te halen. Na afloop was er nog een geweldig feest met onze supporters in ons eigen stadion. Wat een dag. Die motiveert ons enorm om nog eens zo’n dag te beleven”, zegt de Ivoriaan over de door de PSV fans gecreëerde sfeer in de Kuip.


Vorig artikelCLASSIC MATCH | Bekerfinale tegen Sparta betekende ook het vertrek van Ronaldo bij PSV
Volgend artikelVerdeeldheid in een selectie leidt vaak nergens toe maar Ajax verdediger is wel blij dat PSV geen kampioen wordt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in