Home Nieuws Verdeeldheid in een selectie leidt vaak nergens toe maar Ajax verdediger is...

Verdeeldheid in een selectie leidt vaak nergens toe maar Ajax verdediger is wel blij dat PSV geen kampioen wordt

2876
0

Eensgezind is PSV op weg naar de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip. Na de eclatante overwinning in Eindhoven, is een ieder aan PSV zijde gefocust op het behalen van nieuw succes.

De spelers van Ruud van Nistelrooij lijken geenszins bezig te zijn met het volgende seizoen of met transferperikelen. De doelen zijn duidelijk: de tweede plaats en het winnen van de KNVB Beker. Hoe anders is de situatie in Amsterdam, waar deze week het chagrijn heerste na de forse nederlaag in het Philips Stadion. PSV heeft niet alleen op de ranglijst een stevige tik uitgedeeld maar ook mentaal gezien kwam de 3-0 hard in Amsterdam.

Toch lijkt de focus anders te zijn bij de huidige nummer drie van de Eredivisie. Je zou bij het aanhoren van sommige uitspraken van Ajax spelers zelfs twijfelen aan de professionaliteit van de heren Ajax voetballers. Zo geeft Davy Klaassen toe de beker nooit serieus te hebben genomen maar na zijn terugkeer naar Ajax staat de middenvelder er toch wat anders in.

Klaassen geeft toe dat de stemming begin deze week niet best was na de 3-0 in Eindhoven maar verdediger Timber maakt het allemaal wat minder uit want de jonge verdediger spreekt uit zich op te maken voor een transfer naar een andere club, omdat dit zo door de clubleiding met hem is besproken. In de week voor de bekerfinale lijkt de focus van Timber dus niet al teveel gericht te zijn op de kraker in de Kuip.

De keeper van de Amsterdammers maakt het nog iets bonter. De Argentijn spreekt over de gewonnen WK finale tegen Frankrijk in relatie tot de bekerfinale tegen PSV. ‘We willen de Ajax fans zondag wel vrolijk maken maar de Nederlandse bekerfinale is niet zoals een WK finale”, klinkt het. Om er vervolgens aan toe te voegen dat de tweede plaats belangrijker is voor Ajax. Tja, in de topsport leidt verdeeldheid vaak nergens toe. Dat het gedrag van aanvoerder Tadic ook niet om over naar huis te schrijven is, mag geen verrassing meer heten. Kortom, in Amsterdam lijkt niet iedereen optimaal gefocust te zijn de bekerfinale ten koste van alles te willen winnen.

Jurriën Timber laat nog wel weten dat hij liever ziet dat de titel naar Feyenoord gaat dan naar PSV. “Als de landstitel naar iemand anders gaat, dan hoop ik natuurlijk wel dat Quinten hem pakt. Iedereen kent onze band. Dus gun ik de schaal eerder aan Quinten dan aan PSV”, klinkt het.


Vorig artikelSangaré boos op zichzelf na reserverol, Ivoriaan genoot intens van PSV fans tijdens gewonnen bekerfinale
Volgend artikelÉrick Gutiérrez klaar voor nieuwe hoofdrol in de Kuip: ‘Ik krijg kippenvel van de PSV supporters’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in