Home Nieuws Roger Schmidt voelt zich niet altijd begrepen in Nederland: ‘Ik heb het...

Roger Schmidt voelt zich niet altijd begrepen in Nederland: ‘Ik heb het idee dat men mijn uitleg niet vaak wil accepteren’

2349
0

Roger Schmidt en zijn band met de media. Daar vallen inmiddels best wat leuke hoofdstukken over te schrijven.

Is de Duitser nu zo af en toe wat humeurig of zijn de vraagstellingen die he niet bevallen van Nederlandse journalisten, die anders dan Duitse journalisten zijn? Feit is dat Roger Schmidt zich niet altijd even begrepen voelt. Hij moet zich regelmatig verwantwoorden over zowel het aankoop als wisselbeleid. “Ach, vermoeiend is het niet,” reageert hij op een vraag van verslaggever Joep Schreuder van de NOS. “Maar ik heb wel het idee dat men mijn uitleg niet vaak wil accepteren, omdat ze zelf een andere mening hebben.”

Toch is PSV slechts één overwinning verwijdert van het winterkampioenschap en daar lijkt ook Roger Schmidt uiterst content mee te zijn. “Langetermijnplannen helpen vaak niet voor een eerstvolgende wedstrijd. Maar wij hebben nu een goede ploeg opgebouwd en wij hebben nu een goed team dat ondertussen zeer goed en herkenbaar voetbal speelt. En dat in moeilijke tijden, want we hebben heel wat problemen met blessures gehad. Maar goed, we gaan het zien in de komende zeventien wedstrijden,” We zijn volwassen geworden”, aldus de Duitse oefenmeester.

Schmidt gaat in de winterstop met PSV in gesprek over een nieuw contract. Zijn naam is ook genoemd bij clubs in de Bundesliga maar die interesse lijkt hem toch koud te laten. “Ik heb het naar mijn zien bij PSV, en ben nog steeds blij met mijn keuze om hiernaartoe te komen. Ik heb destijds voor twee jaar getekend en we hebben het daarna samen goed gedaan. Nu moeten we maar eens kijken hoe we verdergaan.”

PSV kan na de winterstop meteen de stevige ambities laten zien met de volgende serie competitiewedstrijden op de agenda: FC Groningen-uit, Ajax-thuis, AZ-thuis en Vitesse-uit op het programma. Eerst wacht de selectie van Schmidt een trainingskamp in Marbella.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here