Home Nieuws Niet Qatar maar Verenigde Arabische Emiraten stond op de agenda voor een...

Niet Qatar maar Verenigde Arabische Emiraten stond op de agenda voor een winters trainingskamp

790
0

PSV zou deze winter eigenlijk niet naar Qatar vertrekken. Dat gaf algemeen directeur Toon Gerbrands aan in het radioprogramma De Zuidtribune van Omroep Brabant.

“We zouden naar de Verenigde Arabische Emiraten gaan. We waren daar uitgenodigd en zouden daar een toernooi spelen. Dat ging twee maanden geleden niet door”, aldus Gerbrands. “Je moet dan op zoek een alternatief. Ze wilden ons graag hebben. We krijgen er ook geen geld voor, we betalen het helemaal zelf. Vanwege de omstandigheden hebben we zelf gekozen om er heen te gaan.”


Gerbrands ging ook in op de politieke gevoeligheid om naar Qatar te gaan. “Vorig jaar heb ik daar al antwoord gegeven dat wij op dat gebied politiek en sport niet door elkaar heen laten gaan”, zo gaf hij aan. “Daar mag iedereen iets van vinden. Columns worden volgeschreven en iedereen heeft er een mening over. Dat vind ik allemaal prima. Maar als je je in dat gebied gaat begeven met discussies kun je je afvragen waar je wel of niet heen kan gaan. Al die mensen die die columns schrijven, zitten daar nu wel. Ze kunnen zelf ook een statement maken, maar dat doen ze ook niet”, stelt Gerbrands vast.


Facebook Comments