Home Nieuws PSV wil ‘plan’ Rafael van der Vaart realiseren maar PSG blijft meekijken

PSV wil ‘plan’ Rafael van der Vaart realiseren maar PSG blijft meekijken

11064
0

Vraag Rafael van der Vaart naar Xavi Simons en de NOS en Ziggo analist geraakt niet uitgesproken.

Van der Vaart zegt al maanden dat Xavi Simons het beste is wat Nederland te bieden heeft en de analist is er dan ook heilig van overtuigt dat Simons een speler van absolute wereldklasse gaat worden. Van der Vaart roept vrijwel wekelijks dat er een elftal om Xavi Simons heen gebouwd dient te worden om de jongeling het beste te kunnen laten renderen.

En dus doet van der Vaart een klemmend beroep op bondscoach Ronald Koeman het nieuwe Oranje om Simons heen te bouwen. Koeman is een stuk voorzichtiger en ziet in Simons vooralsnog een speler voor de linkerflank. Deze beslissing zagen we al terug in de interland tussen Frankrijk en Nederland in Stade France, waar Simons eenvoudig op de been bleef maar wel vanaf de linkerkant moest opereren. De episode van Xavi Simons in Oranje komt vast nog wel tot volle wasdom maar het plan van Rafael van der Vaart kan in Eindhoven weleens spoedig zijn beslag gaan krijgen.

Het Eindhovens Dagblad meldt namelijk dat PSV het elftal voor volgend seizoen wel degelijk om Xavi Simons heen wenst te bouwen. mikt vol op het aanblijven van Xavi Simons voor nog minimaal één jaar. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij zou van plan zijn om een elftal om de talentvolle aanvaller heen te bouwen. Betekent dat een meer centralere rol in de as voor de jongeling?

Volgens de Eindhovense krant gaat PSV er zelfs vanuit dat Simons nog een jaar wil blijven. Intern heeft hij nog nergens een vertrekwens aangegeven en alleen de wissel van zaakwaarnemer was een signaal rond een eventuele transfer, klinkt het. PSV wil Simons dan ook daadwerkelijk iets bieden, zo krijgt hij een nieuw contract als hij blijft. Hierin geeft de club aan dat ze een elftal om hem heen gaan bouwen en dat hij buiten het veld ook verantwoordelijkheden krijgt.

PSV gaat er dus vanuit dat Simons minimaal nog een jaar blijft om de Champions League een goed figuur te kunnen slaan. Op de achtergrond lijkt de Parijse club PSG toch altijd op de loer te liggen gezien de financiële slagkracht vanuit die club in combinatie met de zogenaamde clausule, die nog altijd in het contract van Simons genoteerd staat.

Hoe dan ook, Rafael van der Vaart kan in ieder geval niet wachten om een elftal rond Xavi Simons te worden zien heen gebouwd.


Vorig artikelHet afscheid van dankbare Madueke, die uitlegt wat PSV voor hem betekend: ‘Mijn tweede thuis’
Volgend artikelEerste Braziliaanse toptalenten arriveren op de Herdgang na begin samenwerking met club Ronaldo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in