Home Nieuws Eerste Braziliaanse toptalenten arriveren op de Herdgang na begin samenwerking met club...

Eerste Braziliaanse toptalenten arriveren op de Herdgang na begin samenwerking met club Ronaldo

4871
0

PSV plukt de eerste vruchten van de samenwerking met de Braziliaanse club van ex-PSV’er Ronaldo.

In Eindhoven arriveerde de eerste twee Braziliaanse jeugdspelers en één trainer van samenwerkingspartner Cruzeiro EC. De Zuid-Amerikanen kunnen profiteren van de kennis die PSV heeft en tevens zit er wellicht een volgende stage of een contract in bij PSV voor de twee talenten.

De proefperiode is deel van een internationaal samenwerkingsproject tussen PSV en Cruzeiro. “De zeventienjarige Rhuan Gabriel en de zestienjarige Ruan Índio mogen zich bij PSV Onder 17 melden om in de komende tijd nader kennis te maken met het Europese voetbalklimaat”, meldt PSV.nl.

Ernest Faber is als hoofd jeugdopleiding bij PSV, is optimistisch over het project. Faber was eerder te gast bij Cruzeiro, waar het lopende project vorm werd gegeven en werd bekrachtigd middels handtekeningen. “Het is een waardevolle toevoeging aan het opleidingstraject. Op deze manier worden ze voorbereid op een eventueel Europees avontuur. PSV krijgt in ruil de kans om de grootste talenten van Cruzeiro van dichtbij te bekijken. De trainer van het tweetal sluit aan om kennis uit te wisselen.”

PSV dient meer samenwerkingen over de gehele wereld. Naast Cruzeiro werkt PSV ook samen met Chivas Guadalajara (Mexico), Austin FC (VS) en Jeonbuk Hyundai Motors (Zuid-Korea).


Vorig artikelPSV wil ‘plan’ Rafael van der Vaart realiseren maar PSG blijft meekijken
Volgend artikelMarc Overmars wil PSV te slim af zijn en Ruben van Bommel naar Antwerp halen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in