Home Nieuws PSV mogelijk met van Ginkel en zonder Götze naar Amsterdam

PSV mogelijk met van Ginkel en zonder Götze naar Amsterdam

2224
0

De PSV fans en Roger Schmidt hopen vurig dat Mario Götze op tijd fit zal geraken om zondag te kunnen schitteren in de Amsterdam Arena.

Het is wel nog even wachten tot zaterdag of Schmidt zondag tegen Ajax kan beschikken over Mario Götze. Dat geldt niet voor Marco van Ginkel en Eran Zahavi, die beide fit genoeg zijn om te kunnen spelen.


Götze werkte deze week een individueel trainingsprogramma af op De Herdgang. “Mario heeft nog steeds wat klachten”, zei Schmidt vrijdag op zijn persconferentie. “Hopelijk kan hij snel aansluiten bij de groepstraining. Ik moet zaterdag de beslissing nemen of hij meegaat.”

“Marco is een optie voor zondag. Marco is een ervaren speler, die op elke positie op het middenveld uit de voeten kan, verdedigend sterk is én een goal kan maken. Op de training zie ik dat hij heel gemotiveerd is. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, hebben we er een heel goede speler bij.”

Schmidt telt zijn zegeningen met de korte winterstop en rustperiode want Zahavi, Ryan Thomas, Érick Gutiérrez en Mauro Júnior konden allen aansluiten en zijn fit genoeg bevonden. “Zahavi is er zeker bij tegen Ajax, hij zou kunnen starten”, zei Schmidt. “De andere drie zijn in goede conditie, maar misschien nog niet klaar voor een basisplaats.”

PSV lijkt de Corona problemen en de blessures achter zich te hebben gelaten. Schmidt blikt nog eens terug. “Het was een korte pauze, maar we hadden de rust nodig. De laatste maanden speelden we alleen wedstrijden en was er bijna geen tijd om te trainen. Nu hebben we tien dagen goed getraind op De Herdgang en zijn we goed voorbereid op deze wedstrijd tegen een heel sterke tegenstander.”


Facebook Comments