Home Nieuws Roger Schmidt heeft zwakte overschat Ajax goed in beeld

Roger Schmidt heeft zwakte overschat Ajax goed in beeld

6220
0

PSV treedt zondag in de Arena aan tegen het al jaren overschatte Ajax.

Roger Schmidt heeft de tegenstander goed kunnen analyseren en voorziet een goed resultaat tegen de koploper. Schmidt denkt te weten waar zondag de kansen liggen voor PSV.


Het Ajax van Erik ten Hag is een prima ploeg maar ook al jaren flink overschat. De Amsterdammers geven geld uit als water maar beschikken gewoon over een ‘Europa League elftal’ en misstaan feitelijk op het toneel van de Champions League.

Veel geld uitgeven en met 0-13 bij VVV winnen zegt niets als je ook thuis van FC Twente verliest. De ploeg uit Amsterdam zou dit jaar veel creativiteit hebben verloren, zeggen Amsterdamse fans en zo is er elk jaar wel een excuus te bedenken.

Vorig seizoen mislukte de Champions League campagne met Ziyech en van de Beek net zo hard als dit jaar zonder de twee middenvelders. De halve finale van twee seizoenen terug blijkt niet meer dan een toevallige uitschieter omhoog te zijn geweest want de periode daarna waren veel tegenstanders op de Europese velden een maatje te groot voor de Amsterdammers. PSV maakt zondag een goede kans het al jaren overschatte Ajax te kijk te zetten.

“Als wij actief voetbal spelen, dan ontstaan er altijd ruimtes. Maar ook voor de tegenstander. Maar als we dat heel goed doen kunnen we dat controleren, al kan Ajax dat ook. Ze zijn niet altijd helemaal goed georganiseerd”, licht Schmidt een zwakte van Ajax uit. “Ze hebben veel individuele kwaliteit en daarnaast veel kwaliteit op de bank. Ze zijn ook goed in de pressing, opbouwend hebben ze spelers die goed zijn met de bal. Ze maken weinig fouten. Een elftal met veel kwaliteit.”

PSV kan onder druk presteren, weet ook Schmidt. “Ik weet dat mijn spelers iets extra’s kunnen brengen in heel belangrijke wedstrijden. Dat is wat we nodig hebben, we moeten het samen doen.”

“Iedere speler weet wat hij moet doen, zondag moeten we dat laten zien. Alle spelers zijn gemotiveerd, gefocust en gepassioneerd. We moeten ervoor vechten, als we zo spelen is alles mogelijk.”