Home Nieuws PSV Historie | Hans van Breukelen slaat supporter op z’n bek

PSV Historie | Hans van Breukelen slaat supporter op z’n bek

15011
0

Uit de oude doos en in het kader van PSV Historie, stuitten we deze week op beelden van Hans van Breukelen.

De speler die verantwoordelijk is voor de belangrijkste redding uit de clubgeschiedenis, beleefde een carriere met ups en downs maar de ups zijn nog altijd wel groots te noemen. Dat geldt ook voor de redding die Van Breukelen op 25 mei 1988 wist te bewerkstelligen. In Stuttgart bleek ‘De Breuk’ verantwoordelijk te zijn voor de belangrijkste redding uit de clubgeschiedenis.

Donderdag 25 mei was het precies 35 jaar geleden dat PSV beslag legde op de eerste en enige Europa Cup 1 in de clubgeschiedenis. De hoofdrolspelers van toen kwamen recent een speciale documentaire van PSV TV bij elkaar, wat natuurlijk weer heerlijke anekdotes opleverde. Zo ook tussen Wim Kieft, Hans van Breukelen en Søren Lerby.

“Hans had altijd pleisters op zijn vingers. Als we niet wisten of hij pijn aan zijn vingers had, liet hij dat met die pleisters wel zien. Maar toen drukte Wim op één van zijn vingers”, begint Lerby aan het verhaal. Van Breukelen vult aan. “Wim pakte mijn pink vast en vroeg zeurend: ‘heb je pijn?” Lerby begint te lachen. “En toen sloeg je hem neer.”

“En Wim bleef liggen”, aldus Lerby. “Vol op zijn kanis. Ja, natuurlijk. Wat dacht jij dan”, reageert Van Breukelen lachend. Ook Wim Kieft vertelt zijn kant van het verhaal. “Hans was ook een beetje een aandachtstrekker”, begint Kieft. “Dat begon in de kleedkamer al. Hij moest altijd als eerste of als laatste naar binnen. Omdat dat geluk bracht, ofzo.

“Dan ging hij eerst zijn vingers uitgebreid intapen en daarna ging hij met zijn voeten in zo’n bakje met warm water zitten. Dat was een heel ritueel. En op een gegeven moment had hij tijdens de lunch weer die tape om. Toen pakte ik zijn vinger en vroeg of dat pijn deed. En toen ging hij mij slaan. Maar toen werd iedereen alsnog boos op Hans”, aldus een lachende Kieft.

In onderstaande video de beelden van Hans van Breukelen, die ooit een PSV-supporter in de spelerstunnel van het Philips Stadion een klap verkocht.


Vorig artikelDit is niet zomaar een willekeurig uitshirt te noemen
Volgend artikelPSV heeft interesse in peperdure Nederlander | Vraagprijs liefst 20 miljoen euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in