Home Nieuws PSV heeft belangstelling voor Sparta spits Lauritsen, veelbelovende Sambo volgend seizoen terug...

PSV heeft belangstelling voor Sparta spits Lauritsen, veelbelovende Sambo volgend seizoen terug bij PSV

1306
0

De uitbeurt op Het Kasteel kan voor PSV weleens verregaande gevolgen gaan hebben voor de eindstand op de ranglijst. Temeer er enkele uren later afgetrapt wordt in Amsterdam voor de competitiewedstrijd tussen Ajax en AZ.

Winst in Rotterdam en een remise in Amsterdam zetten PSV op het spoor van de tweede plaats. Die tweede plaats is dan feitelijk zo goed als binnen gezien het resterende programma. Een speler waar PSV rekening mee zou moeten houden is Sparta-spits Tobias Lauritsen. Althans dat stellen Voetbal International en De Telegraaf.

PSV en van Nistelrooij worden zelfs op de kwaliteiten van de Sparta aanvaller gewezen. De spits wordt omschreven als een sterke speler, die wat betreft het winnen van luchtduels een klasse apart is in de Eredivisie. “Je kunt niet alle duels van hem winnen, dus je zult op de lopende mensen moeten letten en als middenvelders extra alert moeten zijn op tweede ballen”, klinkt het.

En dus zou PSV een plan moeten hebben de aanvaller af te stoppen. ‘Je moet de lopers verdedigen en je moet als middenveld terugkomen als je hoog druk zet en de lange bal komt. Zodat je daar in de duels komt voor de tweede bal. Wij hebben met Branthwaite en Ramalho goede koppers, maar je kunt niet alle luchtduels van hem winnen, dus moet je kijken waar die ballen vallen. Meelopen met de diepgaande mensen en de tweede bal op het middenveld pakken. Dat is belangrijk, want hij is ijzersterk daarin’, zegt Ruud van Nistelrooij.

Weekblad Voetbal International weet zelfs te melden dat PSV belangstelling zou hebben voor de aanvaller van de Kasteelclub.

‘Directeur voetbalzaken Earnest Stewart ging rond de bekerfinale nog in op vermeende belangstelling van PSV in Lauritsen. Ook vertelde hij dat de Eindhovenaren uitkijken naar de terugkeer van Shurandy Sambo, die is verhuurd aan Sparta. Van Nistelrooij is ook lovend over de ontwikkeling van de 21-jarige rechtsback’, schrijft het weekblad.

Uiteraard komt ook de ontwikkeling en daarmee de terugkeer van Sparta verdediger Sambo aan bod. De sterk spelende back zal volgend seizoen terugkeren naar PSV. ‘Hij doet het heel goed. Hij heeft alles gespeeld en niet alleen meegedaan maar ook het verschil gemaakt. Zowel verdedigend als aanvallend. Hij maakt een geweldige ontwikkeling door. Ik ken hem vanuit PSV Onder-19 en Jong PSV. De potentie is aanwezig. Dit wil je van huurspelers. Dat ze gewoon 30 à 35 wedstrijden spelen en de stap weer maken om terug te keren’, aldus de trainer. ‘Hij is een jongen die wij weer terug willen halen en in de voorbereiding willen laten aansluiten’, aldus Ruud van Nistelrooij over Shurandy Sambo.


Vorig artikelVan Nistelrooij wijst naar RvC en directie | 16 duels ongeslagen, nog geen 3 uitwedstrijden op rij gewonnen
Volgend artikelSparta – PSV | PSV in Rotterdam op jacht naar Champions League voetbal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in