Home Nieuws Van Nistelrooij wijst naar RvC en directie | 16 duels ongeslagen, nog...

Van Nistelrooij wijst naar RvC en directie | 16 duels ongeslagen, nog geen 3 uitwedstrijden op rij gewonnen

2974
0

De wedstrijd op Kasteel tegen Sparta is tweeledig erg belangrijk voor PSV. De tweede plaats dient immers te worden veiliggesteld.

De felbegeerde tweede plaats geeft immers recht op het voorportaal van de Champions League en dus vele miljoenen euro’s aan extra inkomsten. Van Nistelrooij laat vrijdagmiddag weten daar niet zo mee bezig te zijn. De trainer wijst wel naar de directie van de club. De directie en de raad van commissarissen welteverstaan. Daar wordt immers over de financien gewaakt. Van Nistelrooij zet zich vooral in voor het sportieve aspect.

Dat geld is vooral belangrijk voor de directie en de raad van commissarissen”, wijst Van Nistelrooij naar beide organen. “Wat de spelers willen, is voor het hoogst haalbare gaan dit seizoen. Onze motivatie is om een zo hoog mogelijk Europees toernooi te spelen.”

Na alle festiviteiten rond de bekerwinst heeft Van Nistelrooy alles op alles gezet om het team weer snel gefocust te krijgen. Zijn eigen ervaring wordt ingebracht: “Als speler was ik het gewend. Je wint een prijs en de volgende dag ga je weer aan het werk, zoals je dat van tevoren deed. Nu hebben we twee dagen vrij gehad om na te genieten en daarna begin je weer. Ik moet zeggen dat dat heel goed is opgepakt op de training. Ik heb er ook voor gekozen om felle, korte positiespellen te laten spelen om de scherpte direct weer op te roepen”, aldus Van Nistelrooy, die geen beroep kan doen op de geblesseerde Thorgan Hazard en geschorste Ibrahim Sangaré.

PSV zal naar verwachting zaterdagavond een hele kluif hebben aan De Kasteelclub. Sparta draait immers een bijzonder sterk seizoen en verloor dit kalenderjaar in competitieverband thuis alleen van Feyenoord. “Ze spelen heel volwassen. Dat is een compliment voor de organisatie die Steijn neerzet”, vindt Van Nistelrooij.

Sparta-coach Maurice Steijn heeft de beschikking over een fitte groep door de terugkeer van Bart Vriends en Jonathan de Guzman na blessures en mist alleen de van PSV gehuurde Shurandy Sambo door een schorsing. PSV moet winnen om het laatste blokje van drie wedstrijden met vertrouwen in te kunnen gaan. Dat zal nog niet mee gaan vallen want PSV heeft dit seizoen nog niet eerder drie opeenvolgende uitwedstrijden gewonnen in de Eredivisie. PSV is sinds Sevilla uit op nationaal niveau nu al zestien duels op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van eind januari op bezoek bij FC Emmen.


Vorig artikelDe Telegraaf: ‘Chagrijn rond PSV is weggeëbd’ – Messcherp PSV op Het Kasteel
Volgend artikelPSV heeft belangstelling voor Sparta spits Lauritsen, veelbelovende Sambo volgend seizoen terug bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in