Home Nieuws PSV en Nice maken transfer ‘leergierige en toplevelspeler’ Rosario officieel, trots PSV...

PSV en Nice maken transfer ‘leergierige en toplevelspeler’ Rosario officieel, trots PSV wijst naar route Jong PSV

887
0

Pablo Rosario heeft definitief afscheid van PSV genomen.

Rosario vertrekt naar de Franse Ligue 1 club OGC Nice, waar hij dinsdagmorgen al met de trainingen was begonnen. John de Jong heeft een wereldprestatie geleverd want PSV heeft een forse transfersom weten te bedingen. De club gaat exclusief bonussen 6 miljoen euro ontvangen voor haar middenvelder. Rosario heeft een contract voor vier seizoenen getekend, bevestigde de Franse club dinsdagmiddag.


PSV is trost op de transfer van de verdedigende middenvelder en wijst in de berichtgevingen naar het traject vanuit Jong PSV naar de hoofdmacht. “Iedereen binnen PSV gunt Pablo deze stap. De overstap naar de sterke Franse competitie is hem erg gegund”, zegt technisch directeur John de Jong op PSV.nl.

“Pablo voegt zich bij een steeds groter wordend rijtje van spelers die zich via Jong PSV in het eerste hebben gespeeld en vervolgens een transfer maken naar een grote Europese competitie. Pablo heeft zich bij PSV altijd leergierig en betrokken opgesteld”, vervolgt De Jong. “Het is een zelfbewuste en altijd nog jonge middenvelder, die als speler van PSV het Nederlands elftal heeft gehaald. We weten zeker dat hij een mooie carrière voor zich heeft en wensen hem veel succes bij Nice.”

Roger Schmidt noemde Pablo Rosario vorig seizoen na een aantal vragen van journalisten over het niveau van de middenvelder ‘een topleverspeler’. Die kwalificatie ging er bij een groot deel van de PSV fans niet in. Rosario speelde vijf seizoenen voor PSV en werd door Marcel Brands overgenomen van Almere City.