Home Nieuws PSV – Ajax dreunde na in de hoofdstad: Dit zeiden de Amsterdammers...

PSV – Ajax dreunde na in de hoofdstad: Dit zeiden de Amsterdammers op straat na oorwassing tegen PSV

2059
0
AMSTERDAM - Ontluistering bij Ajaxfans op het Rembrandtplein na het missen van de landstitel. Foto: huilende fans na de wedstrijd.

De week van PSV werd een prima week met een verstevigde klassering bovenaan de ranglijst. PSV staat na de wedstrijd tegen Ajax op zeven punten van Feyenoord.

PSV nadert een record aantal overwinningen. In het seizoen 2018-2019 won PSV de eerste dertien competitiewedstrijden om vervolgens in Rotterdam tegen Feyenoord onderuit te gaan in wedstrijd nummer 14. Over enkele weken staat competitiewedstrijd nummer veertien opnieuw op de agenda en opnieuw is Feyenoord in Rotterdam de tegenstander.

Eerst wacht Heracles – PSV. Maar hoe anders de stemming in Amsterdam. De Amsterdammers versloegen afgelopen week met hangen en wurgen FC Volendam en kon zodoende drie punten aan het totaal toevoegen. Ajax steeg van plaats 18 naar plaats 15. Tot aan de wedstrijd tegen FC Volendam bleek de stemming in Amsterdam niet best te zijn. De Ajax-fans kregen een flinke tik te verwerken in Eindhoven en met het bereiken van de laatste plaats in de Eredivisie kwam daar nog een ferme tik overheen.

In Amsterdam zei men over het dieptepunt van Ajax: “Ik wist niet dat dit bestond”. In de tweede helft was Ajax geen schim meer van de ploeg van voor de rust. Binnen een kwartier draaide PSV het namelijk helemaal om. Lozano schoot eerst nog een afstandsschot op de paal naast doelman Diant Ramaj, maar de rebound tikte Luuk de Jong binnen: 2-2. Ismael Saibari zorgde vervolgens voor de 3-2. De Mexicaan Lozano strooide nog meer zout in de wonden van Ajax door de 4 en 5-2 te maken.

Na die goals was Ajax niet meer in staat om een vuist te maken tegen PSV. Het gevolg was de historisch laatste plaats in de eredivisie. Wat begon als een spannende optimistische wedstrijd, eindigde in een domper met een verlies van 5-2 tegen koploper PSV. Het zijn ongekende cijfers, Ajax staat 18e. Supporters in het Amsterdamse Elsa’s Café reageerden allen teleurgesteld.

“Degradatie zie ik er nog niet in, maar dit was wel pijnlijk. Zóveel hoop in de eerste helft”, zei een supporter. “Toch wel huilen en thuis zitten” vertelde een emotionele fan in onderstaande video, waarin nog meer Ajax-fans reageren naar aanleiding van de ferme nederlaag in Eindhoven.


Vorig artikelSPELERSHOME | Een verrassing voor de jarige Sergiño Dest
Volgend artikelUit bondscoach Team USA enige twijfels over kwaliteiten Ricardo Pepi?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in