Home Nieuws Uit bondscoach Team USA enige twijfels over kwaliteiten Ricardo Pepi?

Uit bondscoach Team USA enige twijfels over kwaliteiten Ricardo Pepi?

680
0

De bondscoach van de Verenigde Staten, Gregg Berhalter, was vorige week te gast bij de wedstrijd tussen PSV en Ajax.

Dit seizoen houdt de coach van Team USA de verrichtingen van PSV extra goed in de gaten omwille van zijn drie internationals. Sergiño Dest, Malik Tillman en Ricardo Pepi staan er goed op bij Berhalter. De drie genoemde internationals presteren meer dan naar behoren voor het Amerikaanse elftal. Afgelopen week gaf Berhalter al aan dat wat hem betreft Miles Robinson er ook goed aan zou doen naar PSV te verhuizen.

PSV wordt al maanden in verband gebracht met de komst van Robinson, die over enkele maanden transfervrij is. Earnie Stewart zou in nauw contact staan met de speler van Atlanta. De blessure van Amel Bella-Kotchap, die zeker tot de winterstop en waarschijnlijk langer, uitgeschakeld is, kan de komst van Miles Robinson zomaar bespoedigen komende weken dan wel maanden. Terug naar Berhalter, die wel te spreken is over de ontwikkeling van zijn internationals bij PSV.

De bondscoach wijst naar de kwaliteiten van zijn spelers en licht Malik Tillman eruit. ‘Sergiño is nog erg jong, maar heeft al voor de grootste clubs in de wereld gespeeld. Hij is een topperformer in de Nederlandse competitie. Malik is nog wat meer een onontdekt talent. Veel mensen hebben nog onvoldoende door hoe goed hij is’, zegt Berhalter, die vervolgens naar Pepi wijst maar wel enige twijfels over diens potentie lijkt te hebben.

“Ricardo is een speler met een enorme potentie. Hij is een speler met wie het alle kanten op kan. Hij kan een aanvaller worden, die de komende tien jaar 25 goals per jaar gaat maken. Of niet. Maar het is een risico dat het waard is om te nemen”, klinkt het enigszins cryptisch over Ricardo Pepi, van wie inderdaad nog niet alles hebben kunnen zien.

Berhalter ziet dat Pepi nauwelijks aan de bak komt bij PSV. De Amerikaanse spits heeft natuurlijk Luuk de Jong voor zich. Berhalter zag Luuk de Jong afgelopen weken schitteren voor PSV en ook zondag in het Philips Stadion zag Berhalter met eigen ogen dat Luuk de Jong de grote aanjager is van dit PSV.

“Hoe ga je Luuk de Jong eruit spelen? Die scoort altijd. Rico moet geduldig zijn, hij is nog hartstikke jong. Dat heb ik ook tegen Rico persoonlijk gezegd: ’Probeer te leren van hem. Hoe hij de bal aanvalt in de zestien. Dat is de grote kracht van Luuk”, aldus Gregg Berhalter.


Vorig artikelPSV – Ajax dreunde na in de hoofdstad: Dit zeiden de Amsterdammers op straat na oorwassing tegen PSV
Volgend artikelWaarom het Eindhovens Dagblad ‘misschien wel vreest’ voor een afstraffing tegen Feyenoord is onduidelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in