Home Nieuws Prachtige treffers Zahavi voor Israël, ongekende statistieken voor Israëlische topscorer

Prachtige treffers Zahavi voor Israël, ongekende statistieken voor Israëlische topscorer

1234
0

Eran Zahavi geldt in eigen land al jaren als een absolute topschutter. De spits doet al jaren waar hij uiterst bedreven in is; doelpunten maken.

De spits schiet al jaren uit hoeken en standen raak. Woensdagavond was het weer zover. Zahavi scoorde drie prachtige treffers. Israël won woensdagavond dankzij Eran Zahavi met 4-1 van de Faeröer Eilanden tijdens de kwalificatieronde voor het WK in Qatar. De Israëlische topspits maakte drie doelpunten en dat betekende inmiddels zijn zoveelste hattrick. Zahavi staat nu bovenaan op de lijst van de meeste hattricks in die periode, wijzen de meest recente statistieken uit.


Zahavi brak woensdagavond weer een record. De topscorer heeft inmiddels vier kwalificatie-hattricks op zijn naam staan. Dat is een hattrick meer dan het Portugese fenomeen Cristiano Ronaldo. Ronaldo heeft er drie heeft gemaakt. In totaal heeft Zahavi inmiddels 337 doelpunten gemaakt in zijn carriere. In slechts goed een seizoen PSV wist Zahavi er inmiddels ook 22 voor PSV te maken.

Dankzij de drie recente treffers komt Zahavi nu op 23 doelpunten in 25 wedstrijden. De spits staat daarmee op de tweede plek van de Europese topscorerslijst. Alleen Cristiano Ronaldo heeft in Europa meer doelpunten gemaakt in die periode, te weten 26 uit 26 wedstrijden. Zahavi heeft in totaal 29 interlanddoelpunten gemaakt en is daarmee bijna topscorer aller tijden van zijn land Israël.

https://twitter.com/EretzSport/status/1433172178325819396?s=20

https://twitter.com/EretzSport/status/1433174642395684870?s=20