Home Nieuws Populaire Gerald Vanenburg tussen de Oranje-fans in Berlijn: ‘Geen zenuwen’

Populaire Gerald Vanenburg tussen de Oranje-fans in Berlijn: ‘Geen zenuwen’

433
0

Vergis je niet in de populariteit van Gerald Vanenburg. De voormalig PSV’er geniet nog altijd veel aanzien bij voetbalminnend Nederland maar ook bij de huidige spelers van Oranje.

Vanenburg geldt nog altijd als echte PSV’er en won dan ook in de zomer van 1988 alles wat er te winnen viel. De begaafde technicus werd bij PSV een Europese topspeler, die nog altijd tot de verbeelding spreekt bij vele PSV- en Oranje-fans. Gerald Vanenburg ziet het huidige Oranje groeien en groeien.

Vanenburg denkt dat de kracht van Oranje in het collectief zit. De Utrechter denkt dat je daarmee ver kan komen op een eindtoernooi.

Vanenburg zag in het verleden een aantal collectief sterke ploegen succes behalen. “Denemarken in 1992 is daar het ultieme voorbeeld van. Ze gingen onvoorbereid naar het EK en wonnen nog ook, omdat ze een collectief waren. Italië had drie jaar geleden ook niet de beste spelers, maar wel een team”, vertelt hij aan Voetbal International. “Zo zie ik Nederland ook een beetje.”

Ook kan het volgens Vanenburg helpen als een elftal van buitenaf geprikkeld wordt. “Argentinië deed dat op het vorige WK met uitspraken van Van Gaal, dat is gewoon slim. Daar moet je naar buiten toe niet moeilijk over doen, maar je kunt het wel in de kleedkamer hangen, dan is iedereen meteen wakker”, legt hij uit. “Ronald Koeman kan dat als geen ander, hij is een winnaar”, aldus Vanenburg, die getuige onderstaande video in Berlijn is en zich tussen de Oranje-fans in de stoet naar het stadion begeeft.


Vorig artikel‘Na vandaag is Jerdy Schouten natuurlijk gewoon weg bij PSV’ | Middenvelder topfit na wissel tegen Roemenië
Volgend artikelMesscherpe opmerking Ronald Koeman tegen Valentijn Driessen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in