Home Nieuws ‘Na vandaag is Jerdy Schouten natuurlijk gewoon weg bij PSV’ | Middenvelder...

‘Na vandaag is Jerdy Schouten natuurlijk gewoon weg bij PSV’ | Middenvelder topfit na wissel tegen Roemenië

8466
0

Natuurlijk is Jerdy Schouten opnieuw basisspeler in de volgende EK-wedstrijd in Duitsland. Berlijn wordt de plaats van handeling voor Schouten en Oranje.

Nederland maakt zich op voor de halve finale en meer en dat was niet meteen de verwachting bij aanvang van het toernooi. Dat Jerdy Schouten vanaf de start van het toernooi als basisspeler beschouwd zou gaan worden, hebben we ook niet meteen zien aankomen. Het is gezien het sublieme spel van Jerdy Schouten in Duitsland steeds uitkijken geblazen naar de volgende wedstrijd van de middenvelder.

In het buitenland heeft men inmiddels ook door wat Schouten allemaal in zijn mars heeft en dus speculeren de buitenlandse media erop los. In Italie is men al langer bekend met de kwaliteiten van de middenvelder maar in Duitsland, Spanje en Engeland smult men van die ‘nieuwe middenvelder’ van Oranje. Echter blijft de Nederlandse pers natuurlijk niet achter als het over het spel van Schouten gaat.

‘Was het ook niet Schouten die steeds heel makkelijk onder die druk kon uit voetballen. Het was Schouten die steeds kon wegdraaien en de juiste mensen vond’, begon NOS-man Arno Vermeulen zijn lofzang over Schouten. NOS-commentator en interviewer Jeroen Stekelenburg vulde Vermeulen aan. ‘Wat daarvoor gebeurde..Het is een actie waar je bijna een gedicht over kunt schrijven’, zei Stekelenburg.

‘Schouten is een balletdanser die in benarde posities steeds een geweldige uitweg vindt’, omschreef Vermeulen de stijl van Schouten op een prachtige als even cryptische manier. ‘Dat doet hij ook vaak op techniek. Als je ziet hoe hij een bal schampt en meeneemt. Dat is allemaal techniek. Je kunt zeggen inzicht maar het is ook techniek. Hoe behandel je een bal. Hij behandelt een bal met liefde’, aldus de lofzang van Arno Vermeulen over Jerdy Schouten.

‘Na vandaag is Jerdy Schouten natuurlijk gewoon weg bij PSV’

Ook bij De Telegraaf werd daar weer volop nagepraat over het spel van Oranje tegen Roemenië en het spel van Jerdy Schouten in het bijzonder. Valentijn Driessen blijft de kanttekening maken dat het ‘maar’ Roemenië was en dat Oranje op Frankrijk na nog geen sterke tegenstander heeft gehad. Wel vond Driessen Schouten erg goed spelen en dus zei de criticaster gekscherend dat Schouten na het EK gewoon weg is bij PSV.

PSV-watchter Jeroen Kapteijns van De Telegraaf gaf daarop enige tekst en uitleg. ‘Het kan als er een krankzinnig bod komt maar PSV heeft Champions League bereikt. PSV heeft daar de inkomsten al van. Ze hebben Johan Bakayoko is gewild om een grote transfer te gaan maken, Joey Veerman wil een stap maken. Olivier Boscagli heeft nog maar een éénjarig contract. Ze gaan niet iedereen laten gaan natuurlijk. Schouten heeft vorig een 5 jarig contract getekend en ligt nog vier jaar vast. PSV heeft al 12,5 miljoen euro betaald aan Bologna voor Schouten. Dan moet er toch wel een bijzonder bod komen willen ze daar aan gaan denken’, wijst PSV-watcher Jeroen Kapteijns naar de directie van PSV inzake de toekomst van Jerdy Schouten.

Presentator Pim Sedee is benieuwd wat Schouten deze zomer dan wel niet moet opbrengen voor PSV mocht een Europese gigant zich gaan melden bij de directie van PSV: Wat is Schouten waard? Er is natuurlijk interesse in hem’, aldus Sedee, die daarop bevestiging kreeg van Valentijn Driessen en Mike Verweij. De heren van De Telegraaf wijzen vooral naar Borussia Dortmund als meest geïnteresseerde club.

Driessen maakt daarbij wel de kanttekening dat Borussia Dortmund geen echte Europese topclub is. En Schouten zelf? Gele kaart-perikelen, een lichte blessure? Er blijkt niets aan de hand te zijn. Jerdy Schouten zegt geen last meer te hebben van de stijve spieren die de aanleiding waren van zijn wissel tegen de Roemenen. De speler van PSV heeft een dag na de wedstrijd lang gefietst en voelt zich weer okselfris.

“Ik heb bewust extra lang gefietst”, zegt Schouten voorafgaand aan het duel tegen de Turken. “We kijken uit naar de wedstrijd tegen Turkije. We kijken ook kritisch naar de wedstrijd tegen Roemenië, ook al was het goed. Dan toch moet je kritisch blijven, waar we ook best tevreden zijn hoor. Tegen Turkije wordt het weer een heel andere wedstrijd. Ze hebben een andere ploeg, een andere aanpak”, stelt de middenvelder vast, die ook nog iets over zijn gele kaart.

“Ja, ik heb een gele kaart. Maar als ik er nog eentje moet pakken om het team te helpen, dat gebeurt dat. Het team moet door, dat is het belangrijkste”, aldus Jerdy Schouten.


Vorig artikelForse nederlaag PSV tegen Anderlecht, zondag medische keuring volgende nieuwe aanwinst
Volgend artikelPopulaire Gerald Vanenburg tussen de Oranje-fans in Berlijn: ‘Geen zenuwen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in