Home Nieuws Opnieuw weergaloze wedstrijd: ‘Meest begaafde speler van de Eredivisie, 70 miljoen euro...

Opnieuw weergaloze wedstrijd: ‘Meest begaafde speler van de Eredivisie, 70 miljoen euro waard!’

19550
0

PSV bleek zaterdagavond opnieuw heer en meester te zijn in het eigen Philips Stadion. De ploeg van Peter Bosz speelde bij vlagen zelfs weergaloos en kreeg na afloop van alle kanten grootse complimenten toebedeeld.

‘PSV was weergaloos’, zei Mario Been bij ESPN en vond de ploeg van Bosz weer als vanouds swingend over het veld schitteren. De ene aanval was inderdaad nog mooier dan de andere aanval en net als in Alkmaar had het na 15 minuten zomaar 3-0 kunnen staan, al deelde AZ in tegenstelling tot het thuisduel tegen PSV deze wel een waarschuwingsschot uit. Waar AZ in Alkmaar pas in de 83e minuut in het strafschopgebied van PSV kwam, bleek de ploeg van Martens nu al na enkele minuten gevaarlijk te worden.

Het hoogtepunt van de eerste helft kwam op naam van een speler die al het gehele seizoen alle lof toebedeeld krijgt. De begaafde technicus Malik Tillman bediende op zeer fraaie wijze Luuk de Jong bij de tweede treffer. Al had het er ook even alle schijn van dat de Amerikaanse balvirtuoos de bal in eerste instantie niet meteen verwachtte en daardoor als laatste optie voor de assist met de knie koos. Hoe dan ook was het geheel een staaltje balbeheersing waar je u tegen zegt. Op X krijgt de Amerikaan veel lof.

Na een aanval over veel schijven ontving Johan Bakayoko de bal aan de rechterkant van het veld. De doelpuntenmaker van de 1-0 kapte naar binnen en gaf de bal voor op Tillman, die op zijn beurt de bal dus met zijn knie voor wist te zetten op De Jong. Even daarvoor gaf Tillman ook al de assist bij de openingstreffer van Bakayoko. Het regende lofuitingen en complimenten aan het adres van de zo begaafde technicus.

Ook X krijgt de huurling van Bayern München complimenten voor zijn optreden tegen AZ in de eerste helft. Veel PSV-fans hopen dat Tillman definitief wordt overgenomen door de aanstaand Eredivisie-kampioen maar beseffen tegelijkertijd dat het een lastige zaak wordt de aanvaller definitief over te nemen van FC Bayern München.

Vorig artikelGeen lucht AZ | Mauro Júnior in niets een ideale twaalfde man
Volgend artikelVIDEO | Vader Uneken én hele FC Twente-staf vieren doelpunt Jesper Uneken in Grolsch Veste