Home Nieuws Geen lucht AZ | Mauro Júnior in niets een ideale twaalfde man

Geen lucht AZ | Mauro Júnior in niets een ideale twaalfde man

1282
0

Negen tegendoelpunten in 180 minuten voetbal tussen PSV en AZ. PSV is weer een stap dichter bij de 25e landstitel uit de clubhistorie na een eclatante 5-1 overwinning op AZ.

Tegenstander AZ kreeg in enkele dagen tijd maar liefst 10 tegendoelpunten te verwerken en werd in het Philips Stadion bij vlagen van het kastje naar de muur gestuurd. PSV wist de glans van eerder dit seizoen opnieuw over de wedstrijd heen te leggen, waardoor er een mooi spektakel ontstond. PSV kreeg binnen 10 minuten al de nodige kansen maar zag AZ ook op de paal schieten nadat Walter Benítez langzaam en eigenlijk wat traag wist te reageren op een schuiver.

AZ kreeg niets geen lucht van de mannen van Bosz en werd de gehele eerste helft continue onder druk gezet, op een manier die deed denken aan de eerste wedstrijd tussen beide team. Toch wist de ploeg zo nu en dan redelijk onder de druk uit te voetballen omdat best balvast is en over spelers beschikken die goed zijn aan de bal. Er vielen weer de nodige uitblinkers te noteren maar de complimenten zijn na vanavond wel besteed aan Mauro Júnior. De alleskunner is onopvallende opvallende speler die nooit verzaakt, over uitstekende kwaliteiten aan de bal beschikt en die moeiteloos op een positie of zes, zeven in welk elftal dan ook geposteerd kan worden.

Mauro Júnior wordt vaak als ideale twaalfde man neergezet dan wel omschreven maar de Braziliaan is feitelijk veel meer dan een twaalfde man of ideale twaalfde man. Of anders gezegd, Mauro Júnior is in niets een ideale twaalfde man maar een volwaardig basisspeler. Iedere wedstrijd de nodige dynamiek bij de alleskunner en iedere wedstrijd valt op dat welke intensiteit dan ook gevraagd wordt, Mauro Júnior nooit en te nimmer verzaakt. Ook in handelingssnelheid is Mauro Júnior veel meer dan een ideale twaalfde man te noemen. Peter Bosz wil niets voor niets dolgraag met de Braziliaan verder, die zeer dicht tegen een wekelijkse basisplaats aanzit en dit volgend seizoen bij deze prestaties zeker voor elkaar zal gaan krijgen. Verbindingsspeler en stofzuiger Mauro Júnior verdient dan ook alle lof na de 5-1 tegen AZ.

In een ijzersterke eerste helft namen de Eindhovenaren afstand met doelpunten van Johan Bakayoko en Luuk de Jong. De spits scoorde al een aantal weken niet, maar scoorde vandaag tweemaal. Hij nam in de tweede helft namelijk ook de 3-0 voor zijn rekening. Vangelis Pavlidis deed namens AZ nog wat terug en maakte zijn 25e goal van het seizoen, De Jong zit hem op de hielen met 24 treffers. Joey Veerman en debutant Jesper Uneken bepaalde de eindstand op 5-1.

Halverwege was het door goals van Johan Bakayoko en Luuk de Jong al snel 2-0 in het kampioensachtige Philips Stadion. Na rust maakten De Jong, Joey Veerman en de negentienjarige invaller Uneken de andere treffers. Tussendoor deed Vangelis Pavlidis iets terug. Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer in het Philips Stadion waar zichtbaar sprake was van heuse kampioenskoorts. Dankzij de 25e Eredivisie-overwinning van het seizoen heeft PSV een voorsprong van twaalf punten op achtervolger Feyenoord, dat zondag nog speelt.

Het kampioenschap van het dit seizoen zeer dominante PSV is een kwestie van tijd. PSV speelt nog tegen Vitesse (thuis), sc Heerenveen (uit), Sparta Rotterdam (thuis), Fortuna Sittard (uit) en RKC Waalwijk (thuis).

Vorig artikelFamilie Thijs Slegers in Philips Stadion, blijvende herinnering in catacomben
Volgend artikelOpnieuw weergaloze wedstrijd: ‘Meest begaafde speler van de Eredivisie, 70 miljoen euro waard!’