Home Columns Op naar de Europa League finale maar Madueke wissel blijft omstreden: Moe,...

Op naar de Europa League finale maar Madueke wissel blijft omstreden: Moe, niet in de wedstrijd en wissels gebruiken

2511
0

De PSV selectie en de aanhang van de club hebben een zware woensdag achter de rug.

De Benfica exit komt binnen als een mokerslag maar feitelijk is PSV natuurlijk niet uitgeschakeld in Europa. De druiven zijn zuur maar kunnen weldra weer zoet gaan smaken. Wie weet wat voor mooie Europese campagne PSV staat te wachten de komende maanden. Dromen van de finale? Waarom niet. Het huidige PSV legt een Champions League deelnemer als Benfica 160 minuten haar wil op.

Het viel dinsdagavond helaas niet de juiste kant op, waar PSV natuurlijk de verdiende winnaar van het tweeluik tegen de Portugezen was geweest. Het heeft niet zo moge zijn, concludeerde de mentaal sterke Eran Zahavi al daags na de exit.

Op naar de Europa League om minimaal tot april en waar mogelijk de maand mei van 2022, furore te gaan maken. In de maand mei van 2022 wordt de finale gespeeld waarin dit PSV zeker niet zou misstaan. Toch blijven er wel een aantal zaken hangen zo in de week van de Champions League exit tegen de club uit Lissabon.

Analisten, journalisten en supporters vallen over elkaar heen als het over de wissel van Madueke gaat. Het heeft iets weg van de discussie die ontstond toen Arjen Robben door Dick Advocaat van het veld werd gehaald op het EK in 2004 in Portugal.
Roger Schmidt heeft in ieder geval geen spijt van zijn wissels tegen Benfica, zo liet hij na afloop weten tijdens de persconferentie. De Duitser bracht twintig minuten voor tijd Armando Obispo, Bruma en Yorbe Vertessen binnen de lijnen, vlak voor tijd kwamen Jordan Teze en Ryan Thomas nog in het veld. Hebben we het hier, het wisselbeleid bij PSV – Benfica, over de grootste fout van Roger Schmidt in bijna 1,5 jaar PSV?

Het zijn en blijven wissels met grote vraagtekens want diezelfde Teze bleef ook nog achterin hangen in plaats aan het front te verschijnen om competitief te zijn met de centrale verdedigers van Benfica. Schmidt sprak na afloop over vermoeidheid aan de zijde van Noni Madueke. Maar ook de woorden ‘zat niet in de wedstrijd’ en ‘ik moet dan mijn wissels gebruiken’ werden door Schmidt als ‘verklaring’ gegeven. Wie dan de invalbeurt van Armindo Bruma tegen het licht houdt, kan niet anders concluderen dat de wissel van Madueke des te pijnlijker is.

“Op een gegeven moment hadden we nieuwe energie nodig, met frisse spelers. Tijdens de voorbije weken is er veel gevraagd van de spelers: veel wedstrijden, daar zijn vooral de jonge spelers niet aan gewend. Noni heeft een geweldige Champions League-campagne achter de rug, maar was nu een beetje moe. En dan moet ik ook mijn wissels gebruiken”, aldus Schmidt.

Dat Madueke tegen Galatasaray en FC Midtjylland de grote uitblinker was, deed er voor Schmidt niet toe. “Ik kon hem ook niet op het veld laten staan, omdat hij het in de vorige weken geweldig had gedaan. Ik moet knopen doorhakken en het allerbelangrijkste was om terug in de wedstrijd te komen en een goal te maken”, aldus een uitgesproken Schmidt.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here