Home Nieuws Portugese media zijn 2e helft in Lissabon niet vergeten: ‘De misser van...

Portugese media zijn 2e helft in Lissabon niet vergeten: ‘De misser van Eran Zahavi is goud waard’

1311
0

PSV trok dinsdagavond tegen het Portugese Benfica aan het kortste eind en daar werd eigenlijk weinig rekening mee gehouden.

Het vertrouwen na de Europese campagne tegen Galatasaray en Mydtjylland en de overwinning in Amsterdam was immers groot en PSV wist Benfica haar wil op te leggen in een zware uitwedstrijd. Het heeft echter niet zo moge zijn. Heeft er iemand gefaald? Nee. Roger Schmidt had wel betere wissels kunnen toepassen. Zeker als je het gestuntel van Armindo Bruma in ogenschouw neemt, maar overall viel het net niet goed voor de ploeg van Schmidt. Dit aanvallende en frissen PSV gaat echter een mooi seizoen tegemoet, zoveel is zeker.

In Portugal heerst er natuurlijk een uitgelaten stemming maar toch weten ook de landelijke media te melden dat Benfica door het oog van de naald gekropen is en wellicht niet zo heel veel te zoeken heeft in de Champions League. De Portugese kranten wijzen allen naar Odysseas Vlachodimos. De doelman was formidabel te noemen.

De Grieks-Duitse doelman van Benfica was dinsdag tegen PSV erg belangrijk. De Portugese media zijn daarbij ook de heenwedstrijd in Lissabon niet vergeten want ook in Lissabon was Benfica de mindere partij, wat als pijnlijk werd ervaren melden de Portugese kranten daags na de 0-0 in Eindhoven. ‘De heenwedstrijd in Stadio Da Luz bleek een ongebruikelijke wedstrijd voor de Benfica fans te zijn geweest gezien de krachtverschillen in de tweede helft’, schrijft een Portugese journalist.

Record wijst naar de doelman als redder van het elftal van Jorge Jesus. ‘Het mag dan ook niet onvermeld blijven: de Griek was goed voor acht reddingen tegen de Nederlanders. Dankzij hem heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Het was een episch gevecht in Eindhoven. Vlachodimos en Nicolás Otamendi vormden de pijlers onder dit resultaat, maar het was ook de verdienste van de geïnspireerde Jesus.’

Tribuna Expresso wijst ook naar de doelman van dienst: ‘Het lijden van Odysseas is miljoenen waard’, doelt men op de bonus die aan de neus van PSV voorbij is gegaan. ‘Benfica bleef overeind in het huis van de club, die in 1913 opgericht werd om medewerkers van Philips in fysiek opzicht bij te scholen. Maar dat was niet mogelijk geweest zonder Vlachodimos, die ook de allerlaatste kansen voor Vertessen, in minuut 85, onschadelijk maakte en Benfica naar het miljardenbal loodste.’

A Bola wijst juist weer naar Eran Zahavi, die met zijn schot op de lat niet de bevrijdende 1-0 kon maken. ‘Lucas Veríssimo kreeg in minuut 8 én in minuut 32 een gele kaart en Os Encarnados moesten nog een uur lang door met tien man. De wedstrijd werd echter bepaald door de beslissende reddingen van Vlachodimos, terwijl spelers als Otamendi en Álex Grimaldo ook hun bijdragen leverden. Eran Zahavi kreeg de beste kans voor PSV, maar trof de lat. Het bleek uiteindelijk 37 miljoen euro waard voor Benfica”, aldus A Bola over de misser van Zahavi.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here