Home Nieuws Ook ‘linksbuiten’ Branthwaite krijgt ervan langs: ‘Niet over de middellijn komen en...

Ook ‘linksbuiten’ Branthwaite krijgt ervan langs: ‘Niet over de middellijn komen en terug naar Engeland’

1171
0

Het Philips Stadion keek zondagmiddag vreemd op toen de Britse verdediger Jarrad Branthwaite aan de linkerkant opstoomde naar niemandsland.

De jonge verdediger heeft in zijn enthousiasme nogal eens de neiging het veld over te steken. Een enkele keer resulteert dit in een doelpunt uit een corner of een van richting verandert schot maat overall is de Engelse verdediger bepaald geen speler die je op de helft van de tegenstander wilt zien acteren.

Andy van der Meijde zag het geheel zondag aan en is bepaald niet onder de indruk van de Brit. Net als vrijwel iedere andere analist, wijst ook van der Meijde naar achterhoede van PSV. Vooral Jarrad Branthwaite is het mikpunt van kritiek bij van der Meijde.

Van der Meijde is van mening dat PSV richting komend seizoen de nodige verdedigers moet aantrekken. “Als je kijkt naar het team. Als je mee wilt doen om de prijzen, heb je echt een andere verdediging nodig”, zegt hij bij Veronica Offside. Van der Meijde zag Branthwaite afgelopen weekend tegen sc Heerenveen veelvuldig uit positie lopen. “Branthwaite gaat op een gegeven moment ineens als linksbuiten spelen. Hij verliest de bal en je krijgt een corner tegen waaruit een doelpunt valt.”

“Branthwaite is de Calvin Bassey van PSV, die moet je heel snel wegdoen”, gaat Van der Meijde nog een stap verder. PSV ziet echter veel potentie in de Brit. De optie tot koop in het huurcontract met Everton lijkt echter te hoog. voor de club. “Die jongen moet lekker in Engeland gaan voetballen, ballen wegkoppen, niet over de middellijn komen en zich niet bemoeien met het spel. Dit gaat gewoon niet.”


Vorig artikel‘PSV legt contact met Jon Dahl Tomasson voor eventueel vertrek Ruud van Nistelrooij’
Volgend artikelHoe Sergio Ramos een rol speelde bij de transfer van Xavi Simons naar PSV: Van Nistelrooij belde Ramos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in