Home Nieuws Hoe Sergio Ramos een rol speelde bij de transfer van Xavi Simons...

Hoe Sergio Ramos een rol speelde bij de transfer van Xavi Simons naar PSV: Van Nistelrooij belde Ramos

752
0

Het gaat heden ten dage alleen nog maar over de toekomst van Xavi Simons na zijn uitmuntende seizoen onder Ruud van Nistelrooij.

Waar speelt de middenvelder volgend seizoen? We hopen natuurlijk met z’n allen dat een extra jaar PSV in de lijn der verwachtingen ligt maar het toptalent houdt alle opties open en kan geen zekerheid geven over het volgende seizoen. Dat heeft natuurlijk vooral van doen met het wel of niet behalen van de tweede plaats en de voorronde van de Champions League.

Ondertussen komt Simons wel aan het woord over hoe zijn transfer naar PSV eigenlijk tot stand is gekomen. Naar nu blijkt speelde PSG verdediger Sergio Ramos een belangrijke rol in de komst van Simons naar PSV. Eerder werd aangenomen dat ook John de Jong een prominente rol speelde in de komst van Simons maar het blijkt ook Ruud van Nistelrooij die een flinke aanzet heeft gegeven. Dat vertelde Simons in de Kick ‘T Met van Ziggo Sport. Ramos kreeg als eerste een telefoontje van Ruud van Nistelrooij, hoe enthousiast de coach was over Simons.

“Ik wilde niet terug naar Nederland, maar in februari belde Van Nistelrooij Sergio Ramos op”, vertelt Simons over het contact met zijn toenmalige ploeggenoot bij Paris Saint-Germain. “Die twee hebben samen gespeeld. Ramos riep me toen met een wedstrijd apart en vertelde me dat Van Nistelrooij me heel graag wilde en dat hij goed over me praatte. Toen wist ik nog niks van de interesse, want mijn zaakwaarnemer had nog niks gezegd.”

Van Nistelrooij bleef Simons daarna warmmaken voor de komst naar PSV. “Sindsdien appte en belde hij me elke dag. Op een gegeven moment gaf ik ook aan dat ik vakantie had en dat ik misschien minder snel reageerde. Dat maakte hem niet uit, hij bleef berichten sturen. Hij stuurde me berichten dat ik belangrijk ging worden, dat gaf me ook een goede energie.”


Vorig artikelOok ‘linksbuiten’ Branthwaite krijgt ervan langs: ‘Niet over de middellijn komen en terug naar Engeland’
Volgend artikelGemeente Alkmaar treft maatregelen voor AZ – PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in