Home Nieuws Ook in Monaco is men niet blij met Champions League loting: ‘PSV...

Ook in Monaco is men niet blij met Champions League loting: ‘PSV heeft een grote Europese traditie’

1976
0

PSV wacht een zware strijd in het tweeluik met AS Monaco. Dat is de tendens in de media in Nederland vlak na de loting tegen de Monegasken van AS Monaco.

Voetbal International Clubwatcher Marco Timmer draaide de rollen al om vlak na de loting door te verkondigen dat ook AS Monaco een zware kluif aan PSV zal gaan hebben. En dat is natuurlijk ook zo. VI peilde de stemming in Frankrijk en daar blijkt men PSV ook als zware opponent te zien. Sportief directeur Paul Mitchell van AS Monaco begon al meteen over de meest recente ontmoetingen met PSV. Dat was vorig jaar, in kalenderjaar 2021. Het betroffen wedstrijden in het UEFA Europa League-toernooi.

AS Monaco was een ongeplaatste club voor de loting. ‘We waren op de hoogte van de zware tegenstand die we konden verwachten en er is inderdaad een zeer goede tegenstander uit gekomen’, zegt Mitchell op de clubwebsite van Monaco, geciteerd door Voetbal International.

De Monegasken zijn op de hoogte van de weerstand die PSV kan gaan geven. ‘PSV heeft een grote Europese traditie en vorig seizoen hebben we kennisgemaakt met de kracht en kwaliteit van deze ploeg. In beide wedstrijden ontliep het elkaar weinig’, zegt hij over het tweeluik in Eindhoven en in Monaco. PSV verloor in eigen huis met 1-2 en speelde met 0-0 gelijk in Stade Louis II in Monaco, waar PSV wel massaal gesteund werd door de meegereisde aanhang.

De directeur kijkt vooral naar de eigen ploeg en zegt: ‘Onze jonge selectie heeft vorig seizoen ervaring kunnen opdoen en vanaf het begin van de voorbereiding is alles in het werk gesteld om de ploeg klaar te stomen voor deze deadline. We zullen de wedstrijd moeten ingaan met nederigheid en de overtuiging om ons te kwalificeren”, aldus gematigd kritische geluiden vanuit Monaco.


Vorig artikelAa de Mos kritisch op PSV richting AS Monaco: ‘Je kunt niet blijven roepen dat je goed hebt ingekocht’
Volgend artikelTransfer Zinchenko naar Arsenal levert PSV financiële meevaller op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in