Home Nieuws Onrustige zomer balende Zeno Debast | Anderlecht-verdediger Debast over de interesse van...

Onrustige zomer balende Zeno Debast | Anderlecht-verdediger Debast over de interesse van PSV

2940
0

De kruitdampen van het voor PSV zeer onrustige maar ook zeer succesvolle transferwindow 2023 zijn volledig opgetrokken. Dat betekent dat er links en recht door fans, journalisten en analisten wordt teruggeblikt.

Dat geldt echter ook voor de hoofdrolspelers zelf. Davinson Sánchez, Jarrad Branthwaite, Aster Vranckx en ook Zeno Debast waren allen in beeld om de PSV gelederen te versterken maar bleven of hun huidige club trouw of verkasten later alsnog naar een andere club.

Davinson Sánchez vertrok op de valreep naar Galatasaray waar Jarrad Branthwaite, Aster Vranckx en ook Zeno Debast bij hun clubs bleven. Althans, vooralsnog en de komende maanden want over een kleine vier maanden gaat het internationale transferwindow weer open.

Zeno Debast was een belangrijke kandidaat bij PSV en zijn naam werd de gehele zomer genoemd bij club. De Belg werd uiteindelijk niet de nieuwe centrumverdediger van PSV, waar hij zelf het gehele window juist wel hoopte op een transfer naar PSV. Zowel Nederlandse als Belgische journalisten wisten meermaals te melden dat een transfer van Anderlecht naar PSV het grote doel deze zomer was voor Debast. Het liep allemaal anders.

De jonge Belg, wiens koppende kwaliteiten ernstig in twijfel worden getrokken, werd afgelopen dagen door Belgische media bevraagd naar zijn turbulente zomer, waarin hij PSV zag afhaken omwille van de vraagprijs van Anderlecht. De club uit Brussel vroeg te veel voor de talentvolle stopper.

Debast kreeg deze week op persconferentie bij de nationale ploeg van Belgie een aantal vragen over zijn gesprekken en het veelvuldige alsmede langdurige contact met PSV. “Misschien was dit het juiste moment voor een transfer, maar ik wil vooral de juiste stap zetten. En voor een deal moet je met drie partijen akkoord gaan”, zegt de Anderlecht-verdediger in gesprek met Het Laatste Nieuws.

De verdediger baalde van de mislukte transfer. “Bij Anderlecht blijven is geen stap achteruit. Ik kan nog altijd veel leren aan de zijde van Jan Vertonghen”, zegt Debast.


Vorig artikelPSV treft in nummer laatst Sevilla een geplaagde en verdeelde club, waar fans boos zijn na terugkeer Sergio Ramos
Volgend artikelWedden op PSV? Dit zijn je opties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in