Home Nieuws PSV treft in nummer laatst Sevilla een geplaagde en verdeelde club, waar...

PSV treft in nummer laatst Sevilla een geplaagde en verdeelde club, waar fans boos zijn na terugkeer Sergio Ramos

5464
0

Enige tijd onderaan de ranglijst bungelen is voor geen enkele club goed. Een half jaartje of jaartje in de onderste regionen bivakkeren is nog te overzien maar een langere periode kent vaak achterliggende oorzaken.

Die theorie lijkt ook voor Sevilla FC op te gaan. PSV verloor begin dit jaar redelijk kansloos met 3-0 van een matige ploeg, die zich voor Europese wedstrijden lijkt te kunnen motiveren maar in de competitie verre van presteert. De terugwedstrijd in het Philips Stadion had geen vijf minuten langer moeten duren of Sevilla had treffer nummer drie of vier om de oren gekregen.

Het is inmiddels voor het tweede seizoen op rij dat Sevilla onderaan de ranglijst bungelt. Na drie gespeelde wedstrijden kent de geplaagde club waar verdeeldheid heerst, het puntenaantal nul. Het kreeg ook al 8 tegentreffers te verwerken. Sevilla lijkt de komende jaren wellicht toch een keer op degradatie af te stevenen maar voor het zover is hopen we dat PSV in 180 minuten korte metten gaat maken met de club uit Andalusie. Dit PSV kan het geplaagde en verdeelde Sevilla gerust zes punten afhandig maken.

De verdeeldheid onder de fans is er omwille van het beleid bij de club, het vertrek van populaire spelers en het vertrek van trainers en directieleden afgelopen jaren. Maar daar blijft het niet bij want de aanhang van Sevilla is ook verdeeld door de terugkeer van Sergio Ramos. De verdediger die graag de populaire speler uithangt en vaak zijn best zo stoer mogelijk over te komen, is sinds zijn terugkeer de kop van jut onder de aanhang. Dat heeft zijn redenen. Ramos kan nogal een lastpak zijn, die het bloed onder de nagels vandaan haalt.

Ramos wil zichzelf het komende seizoen graag met zijn gezin normaal door Sevilla kunnen voortbewegen en dus dacht de 37-jarige verdediger dat het verstandig zou zijn excuses te maken. Wel wat laat, zo achttien jaar na dato. Maar er is meer want de aanhang lijkt het hem nog te kunnen vergeven dat hij koos voor een transfer naar Real Madrid maar het gesar en geëtter richting de aanhang van de club die hij zo lang voorstond, lijkt men niet te accepteren in het rood-witte gedeelte van Sevilla.

Ramos keerde vorige week terug maar ondervond meteen veel weerstand vanuit de aanhang. Ramos verliet Sevilla in 2005 voor Real Madrid. ‘Ik verontschuldig me aan alle personen die zich destijds beledigd hebben gevoeld door de dingen die ik destijds heb gedaan’, zei Ramos bij het ondertekenen van zijn contract in Sevilla deze week.

Fans van Sevilla accepteren het niet en maken een statement over zijn terugkeer. Ze richten zich met name op het uitdagen van de fans bij wedstrijden van Sevilla tegen Real Madrid. ‘Deze transfer staat voor een gebrek aan respect voor de waarden van de club. Het is ook een gebrek aan respect voor alle fans die in het verleden de minachting van deze speler hebben ondergaan. Wij roepen de fans dan ook op om in hun geheugen te graven en hun trots te laten zien. Analyseer de situatie en trek je eigen conclusie’, doelen zij op het uitdagende gedrag van Ramos bij wedstrijden tussen Sevilla en Real Madrid.

Kortom, PSV gaat een onrustig, geplaagd en verdeeld Sevilla treffen komende maand en in november, waarbij het inzetten op twee overwinningen op de club uit Andalusie de leidraad mag gaan zijn voor het huidige PSV. Sergio Ramos was eerder ploeggenoot van Xavi Simons bij Paris Saint-Germain.


Vorig artikelRood Wit Podcast | De succesvolle week van PSV
Volgend artikelOnrustige zomer balende Zeno Debast | Anderlecht-verdediger Debast over de interesse van PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in