Home Nieuws Ongekende cijfers | Als PSV Luuk de Jong wil blijven voeden, haalt...

Ongekende cijfers | Als PSV Luuk de Jong wil blijven voeden, haalt het Branco van den Boomen

2224
0

Eindhovenaar, of beter gezegd Veldhovenaar Branco van den Boomen, speelt zaterdagavond de bekerfinale met zijn club Toulouse tegen Nantes.

In Parijs kan van den Boomen een kroon op zijn werk zetten door de Coupe de France te veroveren. Het verhaal en de carriere van de middenvelder is bijzonder te noemen. Zijn club Toulouse bleek zeer gericht op data gescout te hebben en dat heeft in het geval van de transfer van Branco van den Boomen zijn vruchten afgeworpen. Wel dreigt een transfervrij vertrek van de middenvelder.

Voetbal International dook in de cijfers van de middenvelder en die blijken indrukwekkend te zijn. ‘Je hebt spelers die een aardige corner of vrije trap in huis hebben. Dan heb je de vaste nemers. Dan heb je de echte specialisten. En dan pas heb je de categorie waartoe Branco van den Boomen behoort, als koning van de spelhervatting’, begint het weekblad.

Het zijn inderdaad indrukwekkende cijfers die van den Boomen kan overleggen. Dusdanig dat de pijlen vanzelf op Luuk de Jong kunnen worden gericht want als er één speler optimaal rendeert bij voorzetten vanaf de zijkant is het Luuk de Jong wel.

In tweeënhalf seizoen bij Toulouse leverde van den Boomen maar liefst 40 assists af. Van die 40 assists kwamen er 23 rechtstreeks voort uit corners en vrije trappen. Daarmee is hij lijstaanvoerder van het Ligue 1-klassement van spelers met de meeste gecreëerde kansen voor ploeggenoten. Dat betekent dat ook Messi achter van den Boomen staat. Van den Boomen bezit ook nog een ander specialisme en dat is de vrije trap. Dit seizoen scoorde hij al zes vrije trappen voor Toulouse.

Voor Toulouse scoorde hij ook alle 10 verkregen strafschoppen, waarbij hij steeds voor variatie blijkt te kiezen, meldt VI. Slechts één enkele keer trapte van den Boomen de bal in dezelfde hoek. Van den Boomen is ook een uitmuntende passer, blijkt uit zijn cijfers en statistieken. Hoewel PSV met Joey Veerman ergens een vergelijkbare speler onder contract heeft staan, hoeft een transfer van Branco van den Boomen naar PSV geen obstakel voor Veerman te zijn.

Ook een seizoen eerder, in Ligue 2, wist van den Boomen uitmuntende cijfers te overleggen. Het leverde hem de titel speler van het jaar in Ligue 2 op. Van den Boomen scoorde twaalf doelpunten, waarvan vijf strafschoppen. Daarbovenop was hij goed voor maar liefst 21 assists en dus werd hij uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Ligue 2.

Als PSV in Luuk de Jong ook volgend seizoen de speler ziet die hij kan zijn maar dit seizoen niet wekelijks was, haalt het Branco van den Boomen transfervrij naar Eindhoven. Branco van den Boomen blijkt als geen ander een spits te kunnen voeden met geweldige voorzetten en hoekschoppen.


Vorig artikelBeeltenis Luuk de Jong op Koningsdag in Amsterdam | Gedrag Tadic in Eindhoven bespot door Henk Spaan
Volgend artikelJong PSV tegen de Engelse top | Op volwassen wijze naar de finale!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in