Home Nieuws Beeltenis Luuk de Jong op Koningsdag in Amsterdam | Gedrag Tadic in...

Beeltenis Luuk de Jong op Koningsdag in Amsterdam | Gedrag Tadic in Eindhoven bespot door Henk Spaan

4173
0

De Bekerfinale tussen Ajax en PSV in de Rotterdamse Kuip leeft ook in Amsterdam.

Waar de kaarten voor PSV fans binnen enkele dagen waren uitverkocht, bleek dat in Amsterdam iets langer te duren maar uiteindelijk zijn bij beide clubs de 17500 beschikbare kaarten uitverkocht. Wat ook een stukje anders ligt in Amsterdam, is het vertrouwen in een goede afloop. Ajax verloor immers al 4 keer op rij van PSV. En dat gegeven vanuit het standpunt bekeken dat daar slechts precies een jaar voor nodig was, maakt het voor de Amsterdamse aanhang een lastige aangelegenheid vol vertrouwen uit te kijken naar de clash in de Kuip.

De Amsterdamse club lijkt een beetje in brand te staan getuige de onrust die ontstaan is afgelopen weken en maanden. De club wordt een keer geen kampioen en meteen wordt er geconcludeerd dat er te weinig Ajax DNA in de gelederen van de club te vinden. Een andere club draait gewoon een keer een uitmuntend seizoen maar zo wordt het geheel vanuit Amsterdams perspectief niet bekeken. Ajacied Henk Spaan lijkt deze keer een uitzondering te zijn. Spaan concludeerde gewoon dat het dit seizoen even op is met Ajax en dat de wil om er alles uit te halen gewoon even ontbreekt bij deze spelers. Spaan wijst daarbij ook naar Tadic, die hem zeer zeker niet kan bekoren als het over het gedrag van de Servier gaat.

Spaan laat in zijn podcast Hard Gras geen spaan heel van Dusan Tadic, wiens gedrag hij vreselijk noemt. Spaan doelt natuurlijk op het incident in de eerste helft tijdens PSV – Ajax, waarbij Tadic als een stervende zwaan naar de grond gaat zonder geraakt te zijn. Het meermaals slaan op het gras, zogenaamd kermend van de pijn, vindt Spaan ook vreselijk. Ook het alleen op het veld achterblijven van Dusan Tadic als de andere spelers naar binnen zijn na de warming-up, kan op weinig bijval van Spaan rekenen. Sterker nog, Henk Spaan spreekt zijn afschuw uit over het kinderlijke gedrag van de Ajax aanvoerder, die ook in de spelersgroep niet meer goed zou liggen. De columnist en journalist denkt dat zijn club met 0-2 van PSV gaat verliezen.

Ook vreest Spaan voor de kopkracht en luchtmacht van PSV en die van Luuk de Jong in het bijzonder. De beste kopper van Europa wekt inderdaad veel ontzag op met zijn ongekende koppende kwaliteiten. En dus was een Amsterdams jongetje erg geestig en creatief tegelijk door op Koningsdag in de hoofdstad op zijn manier vooruit te blikken op de bekerfinale. Voor een zelf te kiezen geldbedrag kon de Ajax fan, of welke andere voetballiefhebber dan ook, op een boksbal slaan met daarop afgebeeld het hoofd van Luuk de Jong.

De ludieke actie is best geestig te noemen en kan op leuke reacties op Instagram rekenen. Zo leeft een ieder op zijn of haar manier toe naar de bekerfinale in de Kuip.


Vorig artikelAjax prominent verwacht forse winst PSV in bekerfinale, Heitinga vreest opnieuw fysieke kracht PSV
Volgend artikelOngekende cijfers | Als PSV Luuk de Jong wil blijven voeden, haalt het Branco van den Boomen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in