Home Nieuws Verbazing in Duitsland over transfer Bruma naar PSV

Verbazing in Duitsland over transfer Bruma naar PSV

106
0

De transfer van Red Bull Leipzig aanvaller Bruma naar PSV maakt tongen los in Nederland, Portugal en Duitsland.

Met name de hoogte van de transfersom doet verbazen. En dat op zich is weer niet zo verwonderlijk. Bruma heeft namelijk nog niet zoveel laten zien afgelopen jaren. In de Bundesliga heeft hij nog geen potten kunnen breken. Ook in Portugal was men verrast dat PSV de Portugees nog voor de ogen van FC Porto wist weg te kapen.


BILD meldt dat de Portugese aanvaller het onwaarschijnlijke bedrag van maar liefst 3,5 miljoen euro per seizoen zou gaan verdienen in Eindhoven. Het lijkt onrealistisch gezien de salarissen die bij PSV gebruikelijk zijn maar BILD schrijft met name ook over de hoogte van de transfersom.

Het Duitse BILD stelt dat de vijftien miljoen euro is opgebouwd uit een vast deel en de nodige prestatiebonussen maar benadrukt dat er een relatief fors bedrag wordt betaald voor een speler die nog niet langdurig wist te imponeren. Elders wordt gesproken over 12 miljoen inclusief bonussen.

BILD geciteerd: ‘Opmerkelijk: hoewel Bruma in twee jaar niet kon overtuigen, levert hij 15 miljoen op!’, schrijft het medium. De Duitse krant spreekt dan ook van een ‘Super-Deal’ voor Markus Kr√∂sche, die tien dagen geleden begon als technisch directeur van RB Leipzig.


Facebook Comments