Home Nieuws PSG krijgt deksel op de neus: ‘PSV kan miljoenen tegemoet zien bij...

PSG krijgt deksel op de neus: ‘PSV kan miljoenen tegemoet zien bij verkoop Simons’

6419
0

Franse media gebruiken de interland tussen Nederland en Frankrijk van vrijdagavond in Amsterdam om het vuurtje rondom Xavi Simons nog eens flink op te stoken.

Paris Saint-Germain bleek in de zomer van 2022 dusdanig teleurgesteld te zijn in het vertrek door de achterdeur richting Eindhoven, dat het de Franse media inschakelde om contractzaken uit het contract tussen PSV en Xavi Simons te delen met de media. De zogenaamde huiskrant van Paris Saint-Germain, Le Parisien, kreeg vanuit de burelen van de Parijse club doorgespeeld dat er zogenaamde clausule bestond in het contract van Simons bij PSV.

Waar PSV wilde zwijgen omdat het altijd stelling neemt als het over contractzaken en de inhoud daarvan gaat, voorzag Paris Saint-Germain Franse media van feiten, om het eigen falen rond het niet tijdig verlengen van het aflopende contract van Simons, te maskeren. Een jaar later pakte het gunstig uit voor Paris Saint-Germain want de Parijse club trok afgelopen zomer even fel van leer en bleek Simons al snel te kunnen overhalen terug te keren naar Parijs.

Heden ten dage blijkt er een herhaling van zetten gaande te zijn want Franse media openbaren net als een jaar geleden opnieuw contractdetails rond Xavi Simons. Deze keer echter aangaande het nieuwe contract tussen Paris Saint-Germain, Xavi Simons én Red Bull Leipzig. Paris Saint-Germain gebruikte de Franse media vorig jaar om het eigen straatje schoon te vegen, maar nu lijkt het het deksel op de neus te krijgen. Dat dreigt voor PSV dan weer gunstig uit te gaan pakken. Paris Saint-Germain kan Simons namelijk niet voor een bepaalde datum verkopen, zonder dat de transfersom PSV tegemoet zal gaan komen

‘PSV krijgt geld als Simons snel verkocht wordt door PSG’, luidt de kop van het machtige Franse medium L’Équipe. Het gezaghebbende en grote medium schrijft dat er een clausule in het contract staat sinds Xavi Simons terugkeerde vanuit PSV naar Parijs. Als PSG voor een bepaalde datum, die volgens L’Équipe nog niet is bereikt, wordt verkocht, ontvangt PSV de transfersom. PSV zal dus bij verkoop van Simons voor een bepaalde datum, flink gaan meedelen in de transfersom.

Ondertussen kunnen we gerust concluderen dat Xavi Simons een heuse speelbal is van Paris Saint-Germain. Het riekt meer naar mensenhandel dan naar een normale voetbaltransfer. Het gonst van de geruchten rond de toekomst van Xavi Simons.

Manchester City, FC Barcelona, Manchester United en RB Leipzig staan allen open voor het definitief overnemen van Xavi Simons. Daarmee kan niet worden uitgesloten dat Paris Saint-Germain alsnog een gigantische winst zal gaan maken op een speler die vorig jaar transfervrij de deur uitliep. In de wereld van de clubs die door oliegeld gedreven worden kan alles. Paris Saint-Germain kan middels een uitgaande miljoenentransfer op die manier de eigen tekorten weer dekken.

Voor PSV heeft Simons allang meerwaarde gehad want mede dankzij de gigantische inbreng van het toptalent gaat het PSV momenteel voor de wind. Namens PSV kwam Simons tot 48 officiële wedstrijden, waarin hij 22 keer scoorde. Twaalf keer leverde hij de assist.


Vorig artikelItaliaanse legende Totti lovend over ‘Serie A transfer’ naar PSV: ‘Ik beschouw hem als een topspeler’
Volgend artikelAster Vranckx hoopt nog altijd op transfer: ‘PSV had bij me gepast’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in