Home Nieuws Aster Vranckx hoopt nog altijd op transfer: ‘PSV had bij me gepast’

Aster Vranckx hoopt nog altijd op transfer: ‘PSV had bij me gepast’

1856
0

Nagenoeg de gehele zomer is PSV in de weer geweest Aster Vranckx van Wolfsburg los te weken.

Maandenlang bleek Vranckx een transfertarget van Earnie Stewart en PSV geweest te zijn maar een transfer is er uiteindelijk niet van gekomen. De jonge Belg, goed bevriend met Johan Bakayoko, is zelfs uitgenodigd op De Herdgang om het reilen en zeilen bij de club te laten zien. Dat bezoek vond voor de zomer al plaats. In augustus, rond de wedstrijd tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal, werd al bekend dat PSV en Vranckx een onderling akkoord hadden bereikt over een contract.

Het bestuur van Wolfsburg was daarvan niet op de hoogte en bleek not amused te zijn. Earnie Stewart kreeg te maken met een stevige uitbrander vanuit de Volkswagenstad. Weken achtereen was de lezing dat PSV pas tot actie kon overgaan op moment dat Ibrahim Sangaré verkocht zou zijn. Dat gebeurde pas op de slotdag van het internationale transferwindow en dus is Vranckx nog steeds speler van Vfl Wolfsburg.

Dit tot spijt van de hoofdrolspeler zelf. De Belg kon deze zomer ook naar Fiorentina maar ook die transfer vond geen doorgang. ‘Ik had positieve gesprekken met die clubs’, blikt Vranckx terug in gesprek met het Belgische medium Het Laatste Nieuws. ‘PSV had bij me gepast. Ik wilde vertrekken, op zoek naar speelminuten en vertrouwen.’

Wolfsburg hield voet bij stuk en zag dat Vranckx bleef afgelopen zomer. Maar perspectief is er nauwelijks voor de jonge middenvelder, die lijkt te willen vertrekken in januari. Na zeven speelronden in de Bundesliga staat de teller van de Belgisch jeugdinternational op slechts tachtig speelminuten voor Wolfsburg.

‘Maar als een ploeg presteert, kan ik begrijpen dat er niet wordt gewisseld. Ik had wel op meer minuten gehoopt’, klinkt het begripvol. ‘Deze periode maakt me mentaal sterker. Ik besef dat je nooit zomaar iets krijgt als profvoetballer, je moet ervoor werken. Dit is een moeilijke fase in mijn carrière waar ik doorheen moet. Ik ben vijf keer ingevallen, waarvan drie keer tien minuten voor tijd toen we al op voorsprong stonden. Daar kan je niet op oordelen’, aldus Vranckx, die naar het schijnt nog altijd in contact staat met PSV.

Een winterse transfer van Vranckx naar PSV valt dan ook niet uit te sluiten. ‘Ik ben nog niet naar de trainer gestapt. De ploeg draait goed, dan snap ik dat je niet gaat veranderen. Ik moet alles geven en dan gaan mijn kansen komen. Gebeurt dat niet, dan moet ik uitkijken naar een andere club. Ik ben jong, ik wil spelen. Zeker met het komende EK in gedachten’, aldus Vranckx over zijn nog jonge carriere.


Vorig artikelPSG krijgt deksel op de neus: ‘PSV kan miljoenen tegemoet zien bij verkoop Simons’
Volgend artikelEerste basisplaats in Oranje | Ronald Koeman kiest toch voor Joey Veerman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in