Home Nieuws Net als Wijnaldum kijkt ook Memphis uit naar tijdperk Koeman: ‘Hij liep...

Net als Wijnaldum kijkt ook Memphis uit naar tijdperk Koeman: ‘Hij liep erbij alsof hij al 10 Europa Cups had gewonnen’

3888
0

Ronald Koeman kijkt uit naar zijn nieuwe periode als bondscoach van Oranje. Eerst wacht Oranje nog een WK met Koeman als aandachtig toeschouwer, maar wel vanuit huis.

Koeman wil Louis van Gaal niet voor de voeten lopen en dus heeft hij besloten in Nederland te blijven. De spelers van Oranje zijn natuurlijk louter gefocust op het WK maar langzaamaan wordt ook duidelijk dat men uitkijkt naar het tijdperk onder Ronald Koeman. Dat liet de geblesseerde Wijnaldum deze week al weten in gesprek met Kenneth Perez.

Ook Memphis Depay kijkt uit naar het tijdperk Koeman bij Oranje. Memphis en Koeman onderhouden een uitstekende band. Wel had Koeman in het verleden een andere mening over de speler die in zijn tijd als PSV-trainer nog in de PSV jeugd speelde. Later troffen de twee elkaar bij het Nederlands Elftal en FC Barcelona en ontstond de goede connectie.

In gesprek met Voetbal International zegt Koeman: “Memphis en ik hebben nog steeds veel contact, we zien elkaar regelmatig in Barcelona. Achteraf kunnen we smakelijk lachen om een opmerking die ik over hem heb gemaakt toen hij nog jong was. In algemene zin hebben mensen gauw een mening over anderen. Of het nou om voetballers gaat of tv-bekendheden of wie dan ook. Dat had ik ook met betrekking tot Memphis destijds.”

Toch kijkt hij met een glimlach terug op het oordeel uit die tijd: “Ik kende hem nog niet persoonlijk en had hem gezien in een wedstrijd met een nationale jeugdploeg. Toen heb ik in de pers iets gezegd over zijn houding, dat hij erbij liep alsof hij al tien Europa Cups had gewonnen. Op dat moment vond ik dat ook echt. Terwijl ik zelf op die leeftijd net zo was.”

Koeman begrijpt jonge spelers en kijkt met plezier terug op de houding van Memphis in die tijd: “Je ziet zulk gedrag vaker bij jonge spelers. Dan is je gedrag anders dan het eigenlijk zou moeten zijn. Naarmate je volwassener wordt en een persoonlijke ontwikkeling doormaakt, kom je anders in het leven te staan. Zo is dat bij mij gegaan en voor Memphis geldt hetzelfde”, besluit Koeman.


Vorig artikelClubwatcher FC Twente lijkt beweging vanuit Eindhoven rond Zerrouki te verwachten
Volgend artikelL’Equipe: PSV ziet in Cercle Brugge speler directe versterking, ook Hoffenheim in de markt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in