Home Nieuws Nederland hoopt op exit Argentinië én Messi – Argentijnse media kritisch op...

Nederland hoopt op exit Argentinië én Messi – Argentijnse media kritisch op gedrag eigen spelers

3515
0

Nederland – Argentinië is ook in Zuid-Amerika als een kraker van jewelste ontvangen. De wedstrijd tussen beide landen hield uren na afloop de gemoederen in Argentinië nog bezig.

De meeste Argentijnen hadden alleen oog voor het eindresultaat maar de verschillende media in het voetbalgekke land belichten ook de andere kant van de wedstrijd. Dat mag gerust als opvallend worden genoemd want in deze fase van het toernooi nemen bij de hete en gepassioneerde Zuid-Amerikanen de emoties vaak de overhand. Voor de kraker tussen beide landen wisten de verschillende media in Argentinië juist andere zaken dan de realiteit te berichten. Er werd geschreven over de speelwijze van Nederland, het tactische plan voor de Argentijnen hoe Oranje te verslaan en verschillende spelers van het team van Louis van Gaal werden niet heel rooskleurig weggezet, op Gakpo, Frenkie de Jong en Virgil van Dijk na.

Na de wedstrijd was er in Argentinië ondanks de euforie ook ruimte voor realisme. ‘Achterbuurt gedrag’, klinkt het vanuit Argentinië. Er bleek dan ook ruimte te zijn vele kritische noten aan het adres van de heren Argentijnse voetballers te kraken. Kritische noten aan het adres van de heren Argentijnen die veelal hun emoties niet de baas konden. Dat geldt ook voor de kinderachtige Messi, die zich als een klein kind wist te gedragen tegen Oranje. Kortom, veel realisme bij Argentijnse media na de ‘winst’ op het Nederlands Elftal.

De twee belangrijkste kranten van het Zuid-Amerikaanse land verschillen van mening over dat wat Nederland en Argentinië de wereld voor wisten te schotelen. Het medium La Nacion geeft de Argentijnse spelers er stevig van langs en stelt dat het vertoonde gedrag hen en Argentinië niet past. El Clarin ziet het iets anders maar haalt zo links en rechts alsnog stevig uit naar het gedrag van sommige spelers van Argentinië.

“Als persoonlijkheid een onbetwistbare eigenschap is van de Argentijnse selectie zou het de spelers sieren om tijdens de vreugde na de overwinning geen ruzie te zoeken met spelers van de tegenstander en te stoppen met hen uit te jouwen en belachelijk te maken”, schrijft de Argentijnse krant La Nacion. “Deze zeer onaangename eigenschap hebben meerdere spelers van Argentinië te vaak laten zien onder het leiderschap van coach Scaloni.” Na de wedstrijd hebben de Argentijnse internationals zichzelf volgens het dagblad in negatieve zin “definitief overtroffen” zonder te begrijpen “dat de manier waarop je wint de ware maatstaf is voor het gedrag en de waarden die je uitdraagt”, klinkt het.

“Na de laatste strafschop van Lautaro Martínez waren er meerdere Argentijnse spelers die besloten de Nederlanders te provoceren, onder wie Otamendi, Paredes, Montiel, Di María, Dibu Martínez”, schrijft La Nacion, die ook kritische pijlen op Messi richt. “Messi, ja zelfs Messi, de aanvoerder, dreef in woord en gebaar de spot met Louis van Gaal”, stelt men vast. Ook worden de scheidsrechterlijke beslissingen die bepaald in het voordeel van Argentinië vielen afgelopen weken, in twijfel getrokken.

La Nacion wijst naar de drie makkelijk gegeven strafschoppen die Argentinië kreeg in Qatar. “De Argentijnse spelers vergeten dat minstens twee van de drie strafschoppen die Argentinië op dit WK kreeg een cadeautje waren”, schrijft de Argentijnse krant. “Argentinië liet zich van zijn slechtste kant zien, oordeelt de krant, “terwijl ze alleen maar feest hoefden te vieren”, klinkt het in Argentijnse media.

Ondertussen hoopt het gros van voetbalminnend Nederland dat de vervelende Argentijnen net als de vervelende Brazilianen, zo snel mogelijk uitgeschakeld worden. Massapsychologen verwachten dat het WK trauma nog enkele dagen zal aanhouden in Nederland, waarna de meeste voetbalfans het vizier weer op hun favoriete club zullen richten. De gunfactor rond Lionel Messi is ondertussen in ieder geval drastisch gewijzigd na zijn trieste gedrag na afloop van de strafschoppenserie.

Kortom, voetbalminnend Nederland ziet de Argentijnse aanstellers graag spoedig huiswaarts keren. Daar sluiten we ons als redactie van PSV Inside volledig bij aan.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here