Home Nieuws Denzel Dumfries blikt terug op provocatie Nicolás Otamendi | Trotse Dumfries voelt...

Denzel Dumfries blikt terug op provocatie Nicolás Otamendi | Trotse Dumfries voelt dramatische exit

21755
0

Denzel Dumfries zag vrijdagavond zijn droom uiteenspatten. De verdediger voelt de dramatische exit tot in zijn vezels.

De ontspoorde wedstrijd laat diepe sporen na bij de Oranje spelers en bij de voetbalfans in Nederland. Dat er ooit een revanche zal komen, staat wel vast. De Argentijnen trokken deze keer aan het langste eind maar weten dat Oranje ooit revanche zal nemen voor de twee verloren strafschoppen van het WK 2014 en het WK 2022. Wie gelooft in gerechtigheid, hoopt dat Argentinië snel het vliegtuig naar huis mag nemen komende week.

Terug naar Dumfries, die in Qatar meer wilde dan de kwartfinale. Dumfries kwam laat op stoom en wist pas tegen Team USA zijn stempel op het Nederlands Elftal te drukken. Dumfries werd uiteindelijk een speler die met rood huiswaarts keerde. Dumfries heeft namelijk na de verloren strafschoppenserie in de kwartfinale van het WK nog een rode kaart gekregen. Het gebeurde na een provocatie van de Argentijn Nicolás Otamendi, weet de NOS te melden.

Al tijdens de penaltyserie kreeg Dumfries een gele kaart, omdat hij de spelers van Argentinië uit hun concentratie probeerde te halen. In het tumult na afloop ging hij volgens de dramatische scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz opnieuw over de schreef en dat leverde een tweede gele kaart op. Dumfries zoekt naar woorden en zegt over het incident het volgende:

“Je weet dat Nederland-Argentinië een verhit potje is, dat je wordt uitgedaagd en dat er opstootjes komen”, reageert Dumfries in gesprek met Voetbal International. Wat er precies gebeurde, wil hij niet zeggen. “Je probeert elkaar te provoceren, het gaat over en weer. Ik was zelf ook bezig … Je probeert alles te doen. Zij ook. Ik houd er niet van om naar andere spelers te wijzen, maar ik had zo mijn redenen. Of dat slim is weet ik niet… Er gebeurde iets waardoor ik reageerde.”

Dumfries zegt over het tumult. “We zijn trotse Nederlanders, wij zijn trots om voor Nederland uit te komen en hebben gevochten als leeuwen en tot de laatste snik. Er schieten nu allerlei emoties door mijn hoofd, de aankomende tijd ga ik wel terugkijken. We hadden met de wereldbeker willen staan”, aldus Denzel Dumfries, die in belangstelling staat van de grote Londense clubs Arsenal en Chelsea.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here