Home Nieuws Na 120 minuten en nul Ajax schoten op doel zegt Aad de...

Na 120 minuten en nul Ajax schoten op doel zegt Aad de Mos: ‘PSV is goed weggekomen’

8906
0

‘PSV heeft wel een beetje geluk gehad’, valt er te lezen in de eerste alinea van het verslag van het gesprek tussen Rik Elfrink en Aad de Mos.

Al is het even niet duidelijk of de uitspraak nu van de Mos, Rik Elfrink of een redactiemedewerker van het Eindhovens Dagblad afkomstig is. Zonder heel subjectief naar de wedstrijd tussen Ajax en PSV te kijken, kunnen we ook vanuit het objectieve standpunt toch wel concluderen dat Ajax op basis van het vertoonde spel, het irritante en provocerende gedrag van met name Berghuis, Alvarez en chef irritant-gedrag Dusan Tadic, plus het aantal gecreëerde kansen en schoten op doel, toch geenszins aanspraak op de overwinning kon maken.

Tel daarbij op dat de 1-0 een eigen doelpunt was van Jarrad Branthwaite maar eigenlijk voort kwam uit een niet gegeven corner aan PSV. Alvarez kopte de bal aan de andere zijde namelijk tot corner, waar diezelfde Branthwaite anders klaar had staan de bal binnen te koppen dan wel tikken. Ook het doelpunt van Steven Bergwijn was niet een schot op doel maar een afgezwaaide en mislukte pass in niemandsland.

Aad de Mos analyseert er op los want de wedstrijd duurde natuurlijk erg lang gezien de strafschoppen serie. ‘PSV is wel goed weggekomen’, begint de Mos, die vergeet erbij te vertellen dat tegenstander Ajax eigenlijk goed is weggekomen, gezien het gescoorde doelpunt geheel tegen de verhouding in viel. ‘Het was niet leuk om naar te kijken. Al kan ik me de tactiek van Van Nistelrooij en Heitinga ook wel voorstellen. Je moet winnen.”

PSV-watcher Rik Elfrink werd gevraagd of we vrede moeten hebben met de spreekkoren richting Xavi Simons, aangezien er meerdere malen ‘Xavi Simons is homo’ door het Ajax-gedeelte in De Kuip galmden. “Blijkbaar moeten we daar vrede mee hebben, want de KNVB doet er niks aan. Het is te belachelijk voor woorden dat zoiets gezongen wordt. En ik hoorde ook vanuit het PSV-kamp bepaalde spreekkoren die niet kunnen”, klinkt het.


Vorig artikelUnieke beelden ESPN medewerker: Silva sprint met voltallige selectie in zijn kielzog naar PSV aanhang
Volgend artikelWaterreus kiest verkeerd moment en haalt uit: ‘John de Jong op beschamende wijze bij grof vuil gezet’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in