Home Nieuws Mo Ihattaren is PSV directie dankbaar: ‘Ik heb er zelfs spijt van...

Mo Ihattaren is PSV directie dankbaar: ‘Ik heb er zelfs spijt van dat ik bij PSV ben weggegaan’

1743
0

Nu Mo Ihattaren deze week stevig van zich liet horen, komt er veel naar buiten hoe de jongeling het afgelopen heeft beleefd.

Er is nogal wat gebeurd in het jonge leven van de middenvelder in Utrecht. Tegenover de Telegraaf zegt Ihattaren zelf ook fouten gemaakt te hebben en kijkt hij geregeld in de spiegel. Toch vallen er nog veen beschuldigingen waar te nemen maar begrip en dankbaarheid valt er tussen de regels door ook waar te nemen. Eerder deze week was er ook een blijk van waardering en dank richting de directie van PSV.

Al snel werd duidelijk dat de geringe discipline van Ihattaren door Schmidt niet geaccepteerd werd. “Bij PSV vroeg iedereen al weken wanneer ik weg zou gaan. Alleen Toon Gerbrands en John de Jong zijn altijd heel goed voor me geweest, ik ben ze enorm dankbaar. Zij weten hoe ik ben, maar onder Schmidt had ik het gevoel zelfs in Jong PSV terecht te komen.”

Het breekpunt kwam voor Ihattaren na het bekerduel met Ajax in de Johan Cruijff Arena van vorig jaar februari. Hij werd gewisseld, terwijl hij voor zijn gevoel de beste PSV-speler was op het veld. “In de bus hoorde ik dat Schmidt na afloop had gezegd dat iedereen maar dacht dat ik Messi was en hij mij helemaal niet zo goed vond. Terwijl ik daar als een van de weinigen lef toonde en durfde te voetballen. Dat was voor mij de druppel na alles wat er al aan voorafgegaan was. De volgende dag kwam ik expres te laat”, aldus Ihattaren, die daarmee eigenlijk in één zin alles over zijn geringe mentaliteit zegt.

Het was natuurlijk wachten op een uitspraak over spijt hebben van zijn vertrek bij PSV. Dat hoge woord is er in ieder geval uit. Achteraf bezien heeft Ihattaren er namelijk spijt van dat hij op die manier is vertrokken bij PSV. De club waar hij al vanaf zijn achtste rondloopt zit in zijn hart. Hij stelt dat, wanneer zijn vader nog geleefd had, die hem helemaal niet had laten vertrekken bij PSV. “Ik heb er zelfs spijt van dat ik bij PSV ben weggegaan. Dat ik me door Schmidt heb laten wegjagen. Ja, zo zie ik het. Ik vind het jammer dat de clubleiding hem alle macht heeft gegeven.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here