Home Nieuws Miljoenenbod Feyenoord doet niets met keuze Pepi voor PSV, FC Augsburg wordt...

Miljoenenbod Feyenoord doet niets met keuze Pepi voor PSV, FC Augsburg wordt stevig onder druk gezet

6870
0

De transfer van Ricardo Pepi naar PSV. Het begint zo langzamerhand een gebed zonder einde te worden, met een worstelend PSV en volhardend Feyenoord op de achtergrond.

De stand van zaken luistert naar de volgende feiten. Het Eindhovens Dagblad heeft deze week andere informatie dan de meeste media. De regionale krant meldde eerder deze week al dat de transferclausule rond Xavi Simons niet meteen van 12 miljoen naar 6 miljoen euro is verlaagd maar dat er gefaseerd transferbedragen en transferclausules op verschillende momenten in werking kunnen treden.

Ook heeft de regionale Eindhovense krant een ander feitenrelaas over de stand van zaken ronde Amerikaanse FC Augsburg spits Ricardo Pepi. Waar Voetbal International geen update heeft, stelt het Eindhovens Dagblad vast dat er een transferspel gespeeld wordt rondom Ricardo Pepi. De Eindhovense krant concludeerde donderdagmiddag nog steeds dat de hoofdrolspeler ‘op dit moment’ zijn zinnen nog steeds heeft gezet op een transfer naar PSV.

Tegelijkertijd worden berichten over een nieuw miljoenen Feyenoord-bod weersproken door het Eindhovens Dagblad. Dat mag opmerkelijk worden geheten want het doorgaans goed ingevoerde Duitse medium BILD berichtte woensdagavond dat Feyenoord haar kansen nog steeds schoon ziet en dus FC Augsburg een enorm bod op Pepi deed.

BILD bracht donderdag details over het bod uit Rotterdam. Het zou gaan om een bedrag van 10,5 miljoen euro. Dat bericht wordt echter niet bevestigd aan tegenover het Eindhovens Dagblad, zo klinkt het.

Het Eindhovense medium denkt zelfs een verklaring te hebben voor alle verhalen en geruchten. ‘Van alle kanten wordt nu druk gezet op de situatie. De zaakwaarnemer probeert partijen de goede kant uit te krijgen, media sturen vanuit verschillende partijen berichten de wereld in.’ Het is niet zo dat het Eindhovens Dagblad de waarheid in pacht heeft maar de tegenstrijdigheden zijn inmiddels wel opvallend te noemen.

De krant kan in ieder geval nog steeds bevestigen dat Ricardo Pepi alleen naar PSV wil en eventueel nieuw miljoenenbod uit Rotterdam kan hem vooralsnog niet op andere gedachten brengen. Augsburg wil in ieder geval geen verlies maken op de spits en dus wordt ieder bod overwegen en serieus genomen. De som van 10,5 miljoen zou de ondergrens zijn, klinkt het. Het restant van de eerder geïnvesteerde 16 miljoen euro zou afgedekt zijn en/of via een doorverkoop laten nog de clubkas van Augsburg invloeien.

De verwachting is dat Augsburg en PSV volgende week de deal kunnen afronden. Ondertussen zou de Zuid-Duitse club langs alle kanten onder druk worden gezet door tussenpersonen, zaakwaarnemers van inmiddels ook Engelse clubs, alsmede journalisten door geheel Europa.


Vorig artikelStijn Spierings speler van RC Lens, middenvelder blijft definitief in Ligue 1
Volgend artikelPSV’s beoogde rechtervleugelverdediger Sambo bevestigt contact met ‘club in verval’ Ajax

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in