Home Nieuws PSV’s beoogde rechtervleugelverdediger Sambo bevestigt contact met ‘club in verval’ Ajax

PSV’s beoogde rechtervleugelverdediger Sambo bevestigt contact met ‘club in verval’ Ajax

3901
0

Zouden professionele voetballers of sporters uit welke sport dan ook, geregeld in de spiegel kijken?

Zou PSV’s beoogde rechtervleugelverdediger Shurandy Sambo zichzelf afgelopen dagen weleens afgevraagd hebben of de Amsterdamse interesse in zijn diensten ook ontstaan zou zijn als Maurice Steijn niet de nieuwe trainer in de hoofdstad zou zijn geworden?

Luidt het antwoord ja? Dan raden wij aan om in Eindhoven bij te tekenen beste Shurandy. Het sportieve verval én het afbreukrisico in de hoofdstad is groot te noemen na enkele seizoenen van sportieve voorspoed. De neerwaartse spiraal in de hoofdstad zette vorig jaar, kalenderjaar 2022 zo rond de bekerfinale tegen PSV, al duidelijk in. Het elftal van Roger Schmidt, die tijden achtereen wist te verkondigen dat de toen Amsterdamse koploper ongenaakbaar was als het over de bovenste plaatsen van de Eredivisie ging, naderde in die periode de koploper al op twee punten.

Natuurlijk, onze Duitse trainer wilde zich op voorhand al indekken met zijn vervelende uitspraken dat er voor PSV niet meer in zat gezien de niet bestaande afstand van de toen nog koploper van de Eredivisie. Achteraf bezien, altijd makkelijker praten dan vooraf geanalyseerd, bleek Schmidt geenszins gelijk te hebben gehad. De kampioen van de zomer van 2022 had in die maanden de zogenaamde ‘bolling van bal’ in het Philips Stadion al hard nodig om de landstitel te kunnen veroveren. Dan hebben we het nog niets eens over de ‘Kuip-strafschop’ van enkele maanden later in de blessuretijd van de 31e speelronde tussen Feyenoord en PSV. Zo maar een punt of 4,5, cadeau gekregen van enkele willekeurige scheidsrechters die er met hun waarnemingen compleet naast zaten, maar wel met alle sportieve gevolgen van dien.

Kortom, de club uit de hoofdstad gaat een aantal moeilijke en moeizame jaren tegemoet en daar mogen spelers als Shurandy Sambo zo aan het begin van een mogelijk glansrijke carriere best eens langer bij stil staan. Zoals gezegd, het afbreukrisico is groot te noemen in de hoofdstad. Diverse media, waaronder De Telegraaf, duiden Ajax al enige maanden aan als een club in sportief verval. Doet Sambo er goed aan als zelfopgeleide PSV’er te kiezen voor een zeer onzeker avontuur in Amsterdam? Heeft PSV als opleidingsclub niet een mooi pad geëffend om de komende jaren te schitteren bij de club waar de opleiding genoten is?

Shurandy Sambo zou er bijna geld op kunnen inzetten of de trainer die hem zo graag wenst mee te nemen naar Amsterdam ,net voor of net na de kerst ontslagen wordt. Waar De Telegraaf deze week nog veronderstelde dat de interesse vanuit Ajax in Shurandy Sambo fake-nieuw zou kunnen zijn in verband met een loslippige zaakwaarnemer, spreekt de hoofdrolspeler zelf donderdag uit wel degelijk te zijn benaderd door Ajax. Shurandy Sambo bevestigt persoonlijk dat hij op het lijstje staat van Maurice Steijn.

“Mijn zaakwaarnemer heeft mensen binnen Ajax gesproken”, zegt de rechtsback, die vorig seizoen door PSV werd verhuurd aan Sparta. “Ik zelf heb ook contact gehad met Maurice. Hij is een jaar lang mijn trainer geweest, dus dan heb je sowieso contact.” Sambo sluit een langer verblijf bij PSV niet uit.


Vorig artikelMiljoenenbod Feyenoord doet niets met keuze Pepi voor PSV, FC Augsburg wordt stevig onder druk gezet
Volgend artikelNieuws uit Italië: Ricardo Pepi binnen 24 uur naar PSV, clubs vrijwel akkoord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in