Home Nieuws Memphis Depay moet rugnummer 9 afstaan aan Lewandowski, Memphis op weg naar...

Memphis Depay moet rugnummer 9 afstaan aan Lewandowski, Memphis op weg naar de uitgang bij FC Barcelona

2408
0

Schandaalclub nummer één van Europa heeft Memphis Depay via een omweg te kennen gegeven te mogen vertrekken uit Catalonië.

Ten koste van vrijwel alles werd deze zomer de volgend seizoen transfervrije Robert Lewandowski voor 50 miljoen euro overgenomen van FC Bayern München. De Catalanen gaven de bijna 34 jarige spits een lang contract voor vier seizoenen. Daarbij heeft het ook toegezegd dat de Pool met het rugnummer 9 mag gaan spelen. Dat is het rugnummer van Memphis Depay.

De onbetrouwbare voorzitter van de Catalanen, Joan Laporta, zei tijdens de presentatie van Lewandowski dat Memphis begrip heeft voor het wisselen van de rugnummers. Laporta is steevast in beeld als er een speler gepresenteerd wordt bij de Catalanen. De excentrieke voorzitter zorgt er continue voor dat de camera’s op hem gericht zijn. Alsof de leider van de club wil zeggen dat zonder hem het noodlijdende Barcelona geen toekomst meer zou hebben.

“Memphis begreep dat volledig”, vertelt Joan Laporta aan Spaanse media. “We hebben dit besloten in het belang van de club, voor het imago en voor de publiciteit. Wij denken dat dit de juiste beslissing is. We hebben het gedaan met respect voor Memphis, die het perfect begreep. Alle respect voor Memphis”, aldus de weinig betrouwbare Laporta.

Door de komst van Lewandowski is de kans op speeltijd voor Memphis gereduceerd tot nihil. Inmiddels worden Tottenham Hotspur en Juventus gelinkt aan Memphis, die welhaast zeker op weg naar de uitgang bij Barcelona. FC Barcelona en Juventus zouden al met elkaar in gesprek zijn over een transfer van de volgend haar transfervrije aanvaller. De Catalanen zouden 20 miljoen euro voor Memphis Depay willen ontvangen, waar hij vorig seizoen transfervrij is overgenomen van Lyon.


Vorig artikelSavinho in de wolken na debuut in Tilburg: ‘Ik ben deze geweldige club erg dankbaar’
Volgend artikel‘PSV is in staat Memphis Depay uit de hoge hoed te toveren als vervanger van Gakpo’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in