Home Nieuws ‘PSV is in staat Memphis Depay uit de hoge hoed te toveren...

‘PSV is in staat Memphis Depay uit de hoge hoed te toveren als vervanger van Gakpo’

14739
0

Cody Gakpo lijkt vooralsnog gewoon bij PSV te blijven maar het transferwindow is nog enkele weken geopend.

Hoe de definitieve selectie van Ruud van Nistelrooij eruit gaat zien blijf nog even afwachten maar het resultaat tegen AS Monaco kan van invloed zijn op het aanblijven of vertrekken van Ibrahim Sangaré en/of Cody Gakpo. Een vertrek van beide spelers of één van beide spelers kan mogelijk invloed hebben op de algehele kwaliteit van de selectie, waardoor de kansen op de landstitel kunnen slinken.

Vooralsnog is analytisch Nederland de mening toebedeeld dat PSV een streepje voor heeft op Ajax als om de kampioensschaal gaat. Zo ook Aad de Mos en Ronald de Boer. De Mos en Ronald de Boer verwachten wel dat Ajax zich wederom tot kampioen van Nederland zal gaan kronen maar tegelijk verschillen de analisten wel enigszins van mening over de kracht van PSV.

“Ajax wordt kampioen”, zegt De Mos in De Telegraaf. “Daar kunnen ze het beste met de druk omgaan.” Hij heeft nog zijn bedenkingen bij PSV en de kracht van de selectie. “Ik moet nog zien dat ze daar constant op niveau kunnen presteren en heb mijn twijfels bij de selectie. Is die wel zo goed als iedereen denkt?”

De Mos sluit niet uit dat PSV zal het vertrek van Cody Gakpo zal moeten toestaan. “In het geval van Gakpo zal dat mogelijk pas na de kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League zijn. Een vertrek van Gakpo hoeft voor PSV niet eens een ramp te zijn. Ik denk dat ze daar in staat zijn om Memphis Depay uit de hoge hoed te toveren als vervanger”, zegt de Mos over de toekomst van Memphis Depay.

De Boer denkt dat PSV dichterbij is gekomen, maar wijst toch ook Ajax aan als titelfavoriet. Wel verwacht hij veel van Joey Veerman. “Ik zei deze week wat gekscherend op Twitter ‘Joey in Oranje’, omdat ik genoot van hem. Hoe hij speelt, met het uitstellen van passes en dan in één keer die splijtende pass… Ik verwacht dat we veel mooie dingen van hem gaan zien. Dat hij écht zijn stempel gaat drukken op PSV, zoals tegen Monaco met Sangaré.”


Vorig artikelMemphis Depay moet rugnummer 9 afstaan aan Lewandowski, Memphis op weg naar de uitgang bij FC Barcelona
Volgend artikelIbrahim Sangaré verlengt contract tot 2027: ‘Een eer om bij te tekenen, ik wil kampioen worden”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in