Home Nieuws Mauro Júnior denkt aan Nederlands paspoort, Braziliaan kent mooie historie in Eindhoven

Mauro Júnior denkt aan Nederlands paspoort, Braziliaan kent mooie historie in Eindhoven

444
0

Mauro Júnior zou in de toekomst zomaar het shirt van het Nederlands Elftal kunnen gaan aantrekken.

Onder meer het Eindhovens Dagblad meldt dat Mauro Júnior komende zomer een Nederlands paspoort gaat aanvragen. Mauro speelde in de hoogste jeugdteams van Brazilië en kwam drie keer in actie voor Brazilië onder 23. Vanaf komende zomer wordt hij echter ook een optie voor het Nederlands elftal. PSV verleent Mauro alle noodzakelijke medewerking om een Nederlands paspoort aan te vragen.

Spelen voor de nationale ploeg van Brazilië, het is niet iedereen gegeven maar dat geldt ook voor Oranje. Het is een droom voor hem om uit te komen voor de Seleção, maar hij ‘sluit ook Oranje niet uit en zou het heel eervol vinden om een bijdrage bij het Nederlands elftal te kunnen leveren’, aldus het ED.

Roger Schmidt is ondertussen lyrisch over de multi inzetbare speler geworden. “Hij is aan het uitgroeien tot een sleutelspeler voor ons”, zei trainer Roger Schmidt vorig weekeinde, toen Mauro scoorde tegen Sparta. Ook in het bekerduel met Go Ahead Eagles was hij belangrijk met een assist en buitengewoon goed spel.

Mauro heeft een mooie geschiedenis bij PSV. De Braziliaan tekende in 2017 een contract bij PSV, nadat hij enkele jaren eerder al enkele stages had afgewerkt. Twee jaar later werd hij verhuurd aan Heracles Almelo om ervaring op te doen en dit seizoen veroverde hij na zijn transformatie een basisplaats in Eindhoven.

Mauro kan zowel links- als rechtsachterin uit de voeten, waarmee hij bondscoach Louis van Gaal meer opties kan geven. De PSV’er zou in de voetsporen treden van oud-FC Twente-verdediger Douglas. De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan zat in 2012 bij de Oranje-selectie, maar een debuut bleef uit.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here