Home Nieuws Mark van Bommel met de nodige spanning richting kampioenswedstrijd | Is van...

Mark van Bommel met de nodige spanning richting kampioenswedstrijd | Is van Bommel kandidaat-trainer bij PSV?

2366
0

Royal Antwerp FC en Mark van Bommel staan op de drempel van de eerste landstitel sinds 1957. Dat mag heugelijk nieuws worden genoemd.

Na het ontslag bij PSV en opvolgend bij Wolfsbrug, ziet Mark van Bommel nu de zon weer schijnen. De Maasbrachter kan zondag met een zege de eerste Belgische landstitel sinds 1957 veroveren. Met gezonde spanning leeft de trainer van de club uit Antwerpen toe naar de kampioenswedstrijd.

‘Overal waar ik kom, word ik erop aangesproken. Maar het leeft meer buiten de club dan erbinnen”, zegt Mark van Bommel. Zelfs de gelouterde Mark van Bommel voelt spanning. ‘Altijd! Of het nu voor een bekerfinale is, voor de kampioenswedstrijd of gewoon in de competitie. Maar wel in de positieve zin”, aldus de Limburger.

“Niemand had voor dit seizoen verwacht dat we in deze situatie zouden komen. Als je er dan zo dichtbij bent, moet je hem pakken. Het is geen garantie dat het ook gaat lukken, maar het is wel een mooie kans. Winnen we niet, volgt er misschien nog een kans.”

Van Bommel heeft zich met de winst van de Belgische beker al stevig gerevancheerd voor het dubbele ontslag bij PSV en Wolfsburg maar de titel zou een kroon op zijn werk en zijn trainerscarriere zetten. En daarna? Wat zijn de plannen van de Limburger, want er gaat aan hem getrokken worden. Clubs in Duitsland en Engeland zullen interesse gaan tonen want de nog jonge coach is inmiddels vier jaar verder en meer ervaren. Wat als PSV komt en staat Mark van Bommel überhaupt op het lijstje van kandidaat-trainers bij PSV?

In de wandelgangen valt zijn naam deze week al nu PSV plotseling op zoek moet naar een andere trainer. Durft PSV het aan Mark van Bommel een nieuwe kans te geven of is het daar nog te vroeg voor? Veel PSV fans zouden een terugkeer van Mark van Bommel toejuichen maar de Limburger heeft ook in Belgie en in de Champions League nog veel te winnen. De romantische gedachte over een terugkeer van Mark van Bommel als hoofdtrainer is daar maar of het te vroeg of niet realistisch is, valt nog te bezien.


Vorig artikelIn de week van het vertrek van een clubicoon, staat een ander clubicoon op de drempel van de landstitel
Volgend artikelPSV dichtbij transfer Stijn Spierings | Opvolging Sangaré bijna afgerond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in