Home Nieuws In de week van het vertrek van een clubicoon, staat een ander...

In de week van het vertrek van een clubicoon, staat een ander clubicoon op de drempel van de landstitel

717
0

Het was een historische week voor PSV. Clubicoon Ruud van Nistelrooij trok de PSV deur achter zich dicht en daar moeten de meeste fans nog van bekomen.

De trainer uit Geffen handelde erg snel, wellicht een tikkeltje emotioneel. Maar gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer. Een interessante vraag is dan ook of Ruud van Nistelrooij enkele jaren verder in zijn carriere als trainer ook deze radicale beslissing had genomen. Hoe dan ook, PSV zag een opeenvolgend clubicoon de PSV deur achter zich dicht trekken, waar enkele jaren geleden een ander clubicoon ook met de club brak. Of beter gezegd: werd ontslagen.

Mark van Bommel rechtte de rug en wist zich via een avontuur bij Wolfsburg op te richten bij de Belgische topclub Royal Antwerp FC. Van Bommel reikt tot grote hoogte met zijn werkgever want de landstitel ligt voor het oprapen. In de week van het vertrek van een clubicoon, staat een ander clubicoon op de drempel van de landstitel. Van Bommel krijgt lovende kritieken van het Belgische journaille nu zijn club de eerste landstitel sinds 1957 kan veroveren.

De hele week zijn tal van oud-spelers van Antwerp aan het woord over de prestaties van Mark van Bomml. ‘Weet je over wie we het tot dusver veel te weinig gehad hebben? Mark van Bommel’, zegt oud-speler van RAFC Goots in gesprek met het Belgische medium Het Nieuwsblad. ‘Zijn aandeel is enorm. Hij maakte spelers beter. Jongens als Jelle Bataille en Sam Vines, van wie ik dacht dat ze niet goed genoeg waren, bleken nu wel een meerwaarde. Pacho is intussen verkocht aan Frankfurt, hij heeft onder Van Bommel ook grote stappen gezet. Daarnaast waren de resultaten top, zeker als je ook nog eens kampioen wordt.’

Goots is een groot fan van Mark van Bommel. Zelf speelde hij tussen 1999 en 2004 bij Antwerp. Goots is heden ten dage is zowel analist maar ook groot fan van de club.

De rol van Van Bommel mag niet worden onderschat en Goots en geeft eigenaar Paul Gheysens een advies. ‘Als ik hem was, trok ik mijn portemonnee en gaf ik Van Bommel een forse opslag. Nog voor de aftrap op zondag. Zijn werk is niet af’, klinkt het.


Vorig artikel‘Treurende’ Van Hanegem hard voor Ruud van Nistelrooij: ‘Ik heb me het hele jaar ingehouden’
Volgend artikelMark van Bommel met de nodige spanning richting kampioenswedstrijd | Is van Bommel kandidaat-trainer bij PSV?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in