Home Nieuws Marco van Ginkel zegt niets over zijn vroege wissel maar glimlacht slechts

Marco van Ginkel zegt niets over zijn vroege wissel maar glimlacht slechts

1938
0

Ook bij Marco van Ginkel was de opluchting groot na de wonderschone treffer van Ibrahim Sangare.

Na afloop stond de eerste aanvoerder voor de camera. In gesprek met ESPN was Marco van Ginkel het eens met de opmerking dat het voor PSV een kwestie van de lange adem was. “We hebben heel veel kansen gehad. Die keeper haalde er een paar ongelofelijke ballen uit en we moesten tot de laatste tien minuten wachten”, aldus Van Ginkel. “Dat was wel even een stress momentje.”

Bang voor puntverlies was de middenvelder geen moment tijdens de spannende wedstrijd. “Je moet altijd het geloof blijven houden. We hebben zo veel kansen gehad. Dan moet er vanzelf een keer eentje in gaan. We kwamen steeds dichterbij en uiteindelijk via een heel mooi schot van Ibi breken we de wedstrijd open.”

PSV kende wel veel problemen met de speelstijl van Sparta en had moeite om de defensie van de rotterdammers te ontregelen. “Zij speelden heel verdedigend. Ze weten dat ze het hier moeilijk krijgen en parkeren dan de bus”, zei hij daarover. “We speelden veel te veel door het midden en verloren veel te vaak de bal met simpele een-tweetjes. We hadden meer de zijkanten moeten zoeken, maar alsnog hebben we veel kansen gecreëerd. Die keeper hield er alleen paar fantastisch uit.”

Op de vraag of van Ginkel moeite had met zijn vroege wissel, vroeg hij eerst tot tweemaal toe wat de vraag was met de woorden: ‘Sorry? Sorry?’, om vervolgens te glimlachen en uit te spreken dat er wel vaker gewisseld wordt onder Roger Schmidt.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here