Home Nieuws Marcel Brands doet opvallende onthulling over extra jaar PSG clausule Xavi Simons

Marcel Brands doet opvallende onthulling over extra jaar PSG clausule Xavi Simons

1468
1

Een opvallende uitspraak van Marcel Brands over de zogenaamde clausule van Xavi Simons met Paris Saint-Germain.

Al maanden achtereen gaat het over de clausule die de gewilde Simons in zijn contract zou hebben staan. Brands sprak opvallende woorden vrijdagmiddag want de inmiddels veel besproken ‘clausule’ in het contract van Xavi Simons is niet alleen komende zomer, maar ook in 2024 nog geldig. Dat bevestigde algemeen directeur Marcel Brands van PSV.

“De kans dat hij terugkeert bij PSG acht ik niet zo groot. Ik heb er vertrouwen in dat hij volgend jaar gewoon hier speelt”, vertelt Brands in het BNR-programma The Friday Move van Wilfred Genee. Simons kwam vorige zomer transfervrij over van de Franse topclub waarbij de nodige afspraken werden gemaakt.

Brands bevestigde de plannen die PSV met Simons heeft. “We gaan met hem aan de slag en kijken of we die clausule eruit kunnen halen. Ik heb een eerste gesprek gehad met zijn zaakwaarnemer en binnenkort gaan we daar rustig met hem en zijn broer over zitten. Ik denk dat we hebben bewezen dat we iets kunnen bieden. En ik denk niet dat bij hem alleen PSG in zijn hoofd zit. Ik denk dat hij straks ook heel graag in de Premier League zou willen spelen. Dus in dat opzicht zijn de kaarten open voor hem. Xavi weet ook dat hij nog stappen moet maken.”

Brands heeft wel een idee hoe hij Simons kan overtuigen en hoe de club de topspeler nog langer kan binden. “Wat wij in Nederland vaak doen om bovengemiddelde spelers hier te houden is een voorstel creëren dat een speler later een stukje meedeelt als hij die stap maakt. Dat is in Engeland not done, maar daar verdienen de mensen andere salarissen. In Nederland is dat een richting waar je in kunt denken. Dat hebben we ook gedaan bij Memphis en Cody Gakpo.”


Vorig artikelMatchfocus na historische nederlaag | Luuk de Jong lijkt op tijd fit
Volgend artikelPSV en Paris Saint-Germain onderhandelden tot laatste moment over huurdeal

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in