Home Nieuws PSV en Paris Saint-Germain onderhandelden tot laatste moment over huurdeal

PSV en Paris Saint-Germain onderhandelden tot laatste moment over huurdeal

23467
1

Xavi Simons is opnieuw onderwerp van gesprek geworden. Simons maakt een stormachtige ontwikkeling door en PSV is er veel aan gelegen om snel van de clausule af te komen.

En dus wordt er geregeld gesproken over de status van de kleine middenvelder, die inmiddels tot de absolute top van Europa weet te behoren wat zijn leeftijdscategorie aangaat. Algemeen directeur Marcel Brands deed vrijdagmiddag een opvallende onthulling want er lijken feiten achter te zijn gehouden als het over het contract van Xavi Simons bij PSV gaat. De zogenaamde PSG clausule waardoor Xavi Simons weer onder bepaalde voorwaarden terug kan naar Parijs, is niet één seizoen geldig maar twee seizoenen.

Marcel Brands onthulde verder vrijdagmiddag dat PSV en Paris Saint-Germain vorig jaar tot het allerlaatste moment in onderhandeling waren over een huurdeal in plaats van over een definitieve transfer.

“Het zag er heel lang naar uit dat hij verhuurd zou worden”, legt Brands uit. “Zijn contract liep af, en wij hebben steeds ingezet op het definitief vastleggen van hem. Uiteindelijk is dat in die laatste dagen gelukt. We hebben een vijfjarig contract aangeboden en toen is die clausule ontstaan met het idee van: hij heeft daar een deel van zijn opleiding gehad en wil die deur daarom niet definitief dichtgooien”, zegt Brands over de klaarblijkelijke wens van Xavi Simons.

Brands gaat verder: “Maar hij wilde gewoon gaan spelen en wij hebben er steeds op aangedrongen dat we huren niet zien zitten. Dan zijn we weer een speler beter aan het maken voor een andere club. Dat doe je alleen in nood en niet met zo’n jonge jongen waar je heel veel toekomst in ziet. Daarom is die clausule ontstaan”, vervolgt Brands, die bevestigt dat Simons er tot medio 2024 voor kan kiezen om terug te keren naar Parijs. Hij erkent dat zo’n afspraak zeldzaam is. “Ik kan het me niet herinneren, het is wel vrij bijzonder”, aldus Marcel Brands.

Toch mag het met recht nog steeds een prestatie worden genoemd dat het PSV gelukt is een speler met het potentieel van Xavi Simons vast te leggen.


Vorig artikelMarcel Brands doet opvallende onthulling over extra jaar PSG clausule Xavi Simons
Volgend artikelPSV gelooft niet in terugkeer Simons naar Parijs, club in gesprek met zaakwaarnemer

1 REACTIE

  1. Ik begrijp heel goed dat zo’n contract nog nooit is voortgekomen. Er is namelijk geen enkele club die zo’n achterlijk contract zou afsluiten.
    Er waren meer van dit soort contracten bij PSV.
    Ik noem maar de huurdeal met Heerenveen over Sam Lammers, waarin stond dat Heerenveen een percentage van de verkoopsom zou gaan krijgen bij verkoop van Sam. Hoe kun je het verzinnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in