Home Nieuws ‘Man met harde voeten’ Dumfries: ‘Ik moet in dienst van de stilisten...

‘Man met harde voeten’ Dumfries: ‘Ik moet in dienst van de stilisten spelen’

125
0

Denzel Dumfries was zaterdagavond het onderwerp van gesprek. De rechtsback was goed voor een assist op Donyell Malen en maakte na een indrukwekkende rush over bijna het hele veld de winnende goal.

Dumfries was in woord en gebaar de man van de wedstrijd want na zijn assist bij de 1-1 maande hij zijn ploeggenoten tot meer power en agressie. Het leek te helpen want PSV kwam sterker uit de kleedkamer met enkele gecreëerde kansen.


Dumfries was na afloop nuchter en stelde dat hij deed wat van hem verwacht mocht worden. Er wordt van Dumfries gezegd dat hij ‘harde voeten’ heeft en dat ballen aannemen en de voortzetting soms wat moeite kosten. Het lijkt de atletische verdediger weinig te deren.

“Gas geven is mijn kwaliteit. Blijven sleuren en blijven gáán. Als ik dat niet breng, mag iedereen kritiek op me leveren en op me afgeven. Dan heb ik verzaakt”, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. “Spelers als Bergwijn, Lozano, Pereiro, die moeten bij ons het verschil maken aan de bal. Spelers zoals ik moeten bij PSV de duels pakken en in dienst spelen van de stilisten. Ieder zijn rol.”

Dumfries begon vol overtuiging en wilskracht aan zijn sprint over 70 meter richting FC Groningen-doelman Sergio Padt maar er was geen spoor van twijfel te zien bij de atleet. Vol daadkracht wist Dumfries precies wat hem te doen stond. “Ik dacht: bekijk het allemaal maar, deze schiet ik zelf. Het was geen makkelijke hoek, hard schieten had geen zin, je moet in zo’n situatie rustig blijven en blijven kijken wat de keeper doet”, haalt de rechtsback het moment terug. “Op een gegeven moment moet die toch een keer zijn benen openen en zo ging het ook.”


Facebook Comments